Premiile Nobel 2015: Câştigătorii în medicină

Ultima actualizare:

    Premiile Nobel 2015: s-a decernat premiul pentru medicinăFoto: AFP
Premiile Nobel 2015: s-a decernat premiul pentru medicinăFoto: AFP

Premiile Nobel 2015 vor fi decernate în perioada 5 - 12 octombrie. Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost recompensaţi, luni (5 octombrie), cu premiul Nobel pentru medicină pe 2015, primul anunţat anul acesta.

Premiile Nobel 2015: William C. Campbell (Irlanda) şi Satoshi Ōmura (Japonia) au fost recompensaţi pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, care a redus drastic orbirea în urma infectării cu viermi. Youyou Tu (China), a 12a femeie care a primit un Nobel în medicină, a fost premiată pentru descoperirile ei privind o nouă terapie împotriva malariei, care a dus la scăderea numărului de pacienţi, potrivit theguardian.com

Premiile Nobel 2015: Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost răsplătiţi pentru descoperirile în medicină
Premiile Nobel 2015: Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost răsplătiţi pentru descoperirile în medicină

"Cele două descoperiri au adus umanităţii noi moduri puternice de a se lupta împotriva unor boli care afectează milioane de oameni anual. Cosecinţele privind imbunătăţirea sănătăţii şi reducerea suferinţei sunt de nemăsurat", a spus comitetul Premiile Nobel 2015. 

Premiile Nobel 2015: Trofeul pentru fizică, decernat marţi

Ceremonia de decernare a Premiile Nobel 2015 va continua marţi cu premiul pentru fizică. Miercuri va fi decernat premiul Nobel pentru chimie.

Potrivit tradiţiei, şi spre deosebire de celelalte premii, data la care va fi anunţat Nobelul pentru literatură va fi comunicată doar cu câteva zile înainte. De obicei, acest premiu este anunţat într-o joi. Premiul ar putea fi atribuit în acest an pe 8 sau pe 15 octombrie.

Premiile Nobel 2015: Câştigătorul premiului Nobel pentru pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorinţei exprimate de fondatorul prestigioaselor distincţii, Alfred Nobel - va fi anunţat vineri.

Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 12 octombrie.

Premiile Nobel 2015: câştigătorii primesc 850.000 de euro

Laureaţii Premiile Nobel 2015 vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 850.000 de euro), care poate fi împărţit între cel mult trei câştigători pe fiecare categorie.

Laureaţii îşi vor primi premiile Nobel în timpul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel, decedat în 1896.

Premiile Nobel 2015 sunt decernate din 1901, cu excepţia celui pentru economie, instituit în 1968 de Banca centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii. Premiile au fost create după moartea inginerului sudez Alfred Nobel (1833 - 1896), inventatorul dinamitei, conform voinţei sale din testament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net