Plătesc bani grei să stea în celulă cu criminalii

Ultima actualizare:

    Deţinuţii  fac legea în  puşcărieFoto: Guliver / Gettyimages
Deţinuţii fac legea în puşcărieFoto: Guliver / Gettyimages

Incredibil! Turişti din întreaga lume se înghesuie să viziteze una dintre cele mai periculoase puşcării din lume. Este vorba de închisoarea San Pedro din La Paz, unde nici gardienii nu au curaj să intre.

Un grup de turişti care a vizitat îngrozitoarea puşcărie boliviană a dezvăluit că a plătit bani grei ca să poată să-i cunoască pe criminalii cei mai periculoşi. Costul pentru numai o zi şi o noapte s-a ridicat la nu mai puţin de 1.500 de dolari (peste 6.000 de lei). Cu toate acestea, mii de turişti au avut curiozitatea să viziteze puşcăria, cu riscul de a nu mai ieşi vreodată.

“La intrare, gardienii îţi opresc paşaportul, ceea ce este cel mai înspăimântător lucru”, spune un vizitator, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. “Curios este că deţinuţii sunt lăsaţi să aibă droguri şi chiar să le vândă turiştilor”, a adăugat sursa, care nu a vrut să-şi dezvăluie numele.

Puşcăriaşii îi primesc cu bucurie pe vizitatori şi le percep şi ei taxele lor. În schimb, le oferă cocaină şi le prezintă pe cei mai fioroşi dintre criminali. Doar copiii şi perverşii nu sunt primiţi. Deţinuţii nu acceptă violatori, fiindcă printre ei sunt soţiile şi odraslele lor. Mulţi turişti sunt şocaţi şi fascinaţi în egală măsură de vizite.

Criminalii sunt aduşi de gardieni şi de preoţi şi sunt lăsaţi înăuntru de capul lor
Criminalii sunt aduşi de gardieni şi de preoţi şi sunt lăsaţi înăuntru de capul lor

Cel mai mare şoc îl au în celulele celor mai mari criminali şi la piscina unde mulţi deţinuţi au fost ucişi de colegii de suferinţă. Gardienii nu calcă în puşcărie. Cei încarceraţi sunt lăsaţi să trăiască în legea lor. Puşcăria este împărţită în districte, aşa cum sunt organizate aşezările urbane oriunde în lume. Mulţi dintre ei îşi aduc familiile în spatele gratiilor. În total, în puşcărie se află 500 de femei şi 250 de copii. Şi mai curios este faptul că prestigioasele ghiduri Lonely Planet au înscris puşcăria în paginile lor drept cea mai ciudată atracţie turistică de pe planetă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net