În pat cu Fidel Castro. Amanta fostului lider cubanez, dezvăluiri incendiare

Ultima actualizare:
Fidel Castro, în aprilie 2016, într-una din rarele lui apariții publice
Fidel Castro, în aprilie 2016, într-una din rarele lui apariții publice

S-a îndrăgostit nebunește de Fidel Castro când avea numai 19 ani, i-a fost iubită câteva luni, i-a purtat copilul, însă ceva s-a întâmplat, iar Marita Lorenz a ajuns, câțiva ani mai târziu, să participe ca spion la încercarea CIA de asasinare a liderului cubanez. La 76 de ani, fosta amantă a lui Castro face dezvăluiri din dormitor, într-un interviu pentru Paris Match.

Marita Lorenz l-a cunoscut pe Fidel Castro la începutul anului 1959, când vasul de croazieră ”Berlin”, condus de tatăl ei, a acostat în Havana. ”A doua zi am văzut îndreptându-se spre noi mai multe bărci pline de bărbați cu bărbi, înarmați, în uniforme kaki. L-am remarcat pe cel mai impozant dintre ei, care fuma un trabuc, și l-am întrebat ce voia. Mi-a răspuns că voia să urce pe vas, ca să arunce o privire. L-am lăsat”, a povestit Marita Lorenz pentru Paris Match.

Ce a urmat e demn de un film de dragoste, numai bun de urmărit seara, după o zi grea la serviciu. Marita și-a amintit că, după ce a vizitat vasul, de la sala motoarelor până la cabinele de la clasa întâi,  Fidel a întrebat-o unde se afla cabina ei. După ce a deschis ușa, a împins-o înăuntru și a luat-o în brațe. A fost primul sărut al fetei de 19 ani cu un bărbat.

Marita Lorenz și Fidel Castro, la bordul vasului de croazieră ”Berlin”
Marita Lorenz și Fidel Castro, la bordul vasului de croazieră ”Berlin”

Misterul copilului

Marita s-a întors în Cuba câteva luni mai târziu, la solicitarea lui Castro, și a locuit cu El Lider Maximo opt luni și jumătate, până în noiembrie 1959. Circumstanțele plecării sunt încă învăluite în mister. Dacă istoria a consemnat că Marita a suferit un avort în luna a șaptea de sarcină, femeia susține că a fost drogată și i s-a provocat nașterea, iar copilul i-a fost luat pentru a fi crescut de Castro.

”Eram aproape de termen cu sarcina. Copilul s-a născut când eram în comă în Cuba. Este un băiat. A crescut acolo și se numește Andres Vazquez. L-am văzut în 1981, când m-am dus să-l văd pe Fidel pentru ultima oară, după 20 de ani de absență. Singura fotografie pe care o aveam cu el, am pierdut-o”, a declarat Marita pentru sursa citată.

Cert este că după întoarcerea în SUA, Marita Lorenz a fost recrutată de CIA și a participat la una din nenumăratele tentative de asasinare a liderului cubanez, la începutul anului 1961.

”Nimeni nu mă poate ucide”

”M-am dus cu avionul. Încă mai aveam cheia de la apartamentul 2408 de la Hilton, unde locuisem cu Fidel. Am intrat, el a ajuns imediat după aceea și a exclamat: «Oh, micuța mea nemțoaică»! Știa de ce venisem. Mi-a întins pistolul lui și mi-a spus privindu-mă drept în ochi: «Nimeni nu mă poate ucide!» Avea dreptate. Am lăsat arma și am simțit că mi s-a luat o greutate de pe suflet”, a povestit Marita.

Deși spune că Fidel Castro a rămas marea ei dragoste, Marita nu păstrează amintiri prea plăcute din dormitor. Asemenea marilor dictatori, Fidel Castro era, se pare, prea îndrăgostit de sine pentru a-și mai bate capul cu plăcerea femeii din brațele lui.

”Fidel era interesat mai degrabă de mângâieri decât de actul sexual propriu-zis”

”Nu era un amant grozav. Era mai interesat de mângâieri decât de actul sexual propriu-zis. Dar așa sunt toți dictatorii. Am avut o relație și cu Marcos Perez Jimenez, fostul braț de fier al Venezuelei. Era la fel. Fidel era narcisist. Îi plăcea la nebunie să se privească în oglindă și să-și mângâie barba. Nu prea avea încredere în el sau, mai degrabă, îi plăcea să fie lingușit. Un băiețel”, a adăugat amanta fostului președinte al Cubei.


    Fidel Castro, în aprilie 2016, într-una din rarele lui apariții publicefoto: AP
Fidel Castro, în aprilie 2016, într-una din rarele lui apariții publicefoto: AP

Marita Lorenz trăiește în acest moment în SUA. Fiica ei din relația cu Perez Jimenez este căsătorită cu unul din fiii lui Orlando Letelier, fostul ambasador în SUA al statului Chile, în perioada lui Salvador Allende.

Fidel Castro (89 de ani) a renunțat la putere în Cuba în 2008, din cauza unor probleme de sănătate, iar de atunci aparițiile lui publice s-a rărit considerabil, la un moment dat circulând zvonul că El Lider Maximo ar fi murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net