Mecanicul orb nu vede deloc, dar repară tot!

Ultima actualizare:

    “Vede” cu degetele defecţiunea şi  înlocuieşte piesa cu precizie chirurgicală
“Vede” cu degetele defecţiunea şi înlocuieşte piesa cu precizie chirurgicală

Ascultă, miroase, pipăie şi gustă! Aşa verifică Asif Patel maşinile care ajung în service-ul unde lucrează. Un singur lucru îi scapă: nu ştie când sunt aprinse farurile şi când sunt stinse. În rest, repară orice.

Nu avea mai mult de cinci ani când a început să îşi piardă vederea. Cu toate astea, Asif Patel nu s-a lăsat. A mers la şcoală, a învăţat să citească prin intermediul degetelor şi la nici 10 ani a reparat primul aparat de radio. Fiind bombardat de clienţi, la 15 ani Patel a renunţat la şcoală şi şi-a deschis primul atelier de reparaţii. S-a îndrăgostit de maşini şi, la 20 de ani, a devenit cel mai bun mecanic auto din întreg Pakistanul. „Am clienţi care vin în Karachi (n.r. cel mai mare oraş din ţară) şi stau cu zilele pentru a mă ocupa de maşina lor. Am doi angajaţi şi am peste 30 de ucenici pe care îi învăţ meserie. Simt problemele la motor doar dacă îl aud şi pun mâna pe capotă”, a declarat bărbatul, pentru Daily Mail. Patel i-a şocat pe reporteri când le-a zis că uneori „gustă” uleiul din motor, motorina din rezervor şi miroase ţeava de eşapament pentru a descoperi defecţiunile maşinii.

simeon stalpnicul png

„Nu a existat până acum maşină pe care să nu o pot repara. Mulţi şoferi îmi spun că s-au plimbat pe la multe service-uri şi mecanicii de acolo nu au găsit buba. Mie maşinile îmi «vorbesc» şi îmi spun ce au”, a adăugat acesta. Singurul regret pe care îl are Patel este că nu ştie ce culoare are lumina farurilor cu xenon sau halogen, dar le recunoaşte dintr-o mie după ce le pipăie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net