Mărturia unui român după atentatul din Barcelona: "M-am închis în casă de frică!"

Ultima actualizare:

    Oamenii au încercat să se adăpostească în localurile din apropierefoto: Twitter/ Telegraph
Oamenii au încercat să se adăpostească în localurile din apropierefoto: Twitter/ Telegraph

Teroare la Barcelona! Cel mai populat bulevard al oraşului a fost scena unui atac sângeros. O dubă a intrat în mulţime, rănind mai multe persoane. După acest incident, doi bărbaţi înarmaţi au intrat într-un restaurant din zonă şi au luat ostatici mai mulţi clienţi. Un român care locuieşte la Barcelona a povestit în exclusivitate pentru Click!, clipele de coşmar prin care trece.

E haos pe străzile din Barcelona! Localnici şi turişti fug care încotro după atacul care a avut loc într-o zonă foarte aglomerată a metropolei. Florin Georgescu este unul dintre românii care locuiesc de 20 de ani în Spania şi a povestit pentru Click! că se teme pentru viaţa lui şi a familiei. Tânărul a mărturisit că se aştepta ca o asemnea tragedie să se petreacă pe cea mai populată stradă din oraş. "M-am închis în casă de frică! Am lăsat baltă şi maşinile, în stradă, nu le-am mai dus în parcare. Nu ştiu ce se întâmplă, mor oameni nevinovaţi. Nici nu ştiu în cine să mai am încredere. Eu mă tund la o frizerie, aici, patronată de nişte marocani, am discotecile închirate lor. Trebuia să ies şi eu să mănânc acolo, este un local frecventat. Se pare că teroristul a luat ostatici şi e încă în restaurant. Am avut noroc că nu am plecat de acasă", ne-a declarat românul. 


    Florin Georgescu locuieşte de 20 de ani în Spaniafoto: arhiva personală
Florin Georgescu locuieşte de 20 de ani în Spaniafoto: arhiva personală

O dubă a intrat în mulţime, joi seară, în cartierul turistic Las Ramblas, la Barcelona, iar mai multe persoane au fost rănite, a anunţat joi poliţia spaniolă, citată de BBC News. Poliţia a precizat că este vorba despre o dubă de culoarea albă, scrie The Associated Press. Doi bărbaţi înarmaţi au intrat într-un restaurant din Barcelona, scrie Reuters. Imaginea din Barcelona este dezolantă, mai multe persoane zac pe jos, cu mâini şi picioare rupte. Până acum sunt cel puţin 13 morţi, între care şi un copil, dar este posibil ca numărul celor care şi-au pierdut viaţa să fie mult mai mare. Autorităţile vorbesc de 100 de răniţi, cu multiple fracturi. 

Forţele de ordine au anunţat un ”accident masiv”, au blocat circulaţia rutieră pe strada respectivă, iar serviciile de urgenţă au îndemnat populaţia să stea departe de zonă, în jurul Plaça Catalunya. Potrivit Reuters, serviciile de urgenţă au cerut şi închiderea metroului local şi a gărilor. Totodată, un elicopter survolează zonă. Potrivit unor informaţii de la faţa locului, oamenii s-au retras în magazinele şi cafenele situate în apropiere, iar localnicii stau în case.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net