A luat 2,5 milioane $ că i-au crescut sâni de la un medicament

Ultima actualizare:

    Austin Pledger, de 20 de ani, a avut nevoie de operaţie după ce s-a trezit cu un piept cât al lui Dolly Parton
Austin Pledger, de 20 de ani, a avut nevoie de operaţie după ce s-a trezit cu un piept cât al lui Dolly Parton

S-a trezit bogat peste noapte! Tânărul Austin Pledger, în vârstă de 20 de ani, a primit recent despăgubiri de milioane de dolari, pentru că i-au crescut sâni mari de femeie după ce a luat un medicament.

Viaţa lui Austin Pledger, un băiat din Alabama, SUA, s-a schimbat peste noapte de la un medicament. Un tribunal din Philadelphia a decis ca firma Janssen Pharmaceuticals, care face parte din concernul Johnson & Johnson, să-i plătească despăgubiri de 2,5 milioane de dolari (circa 9,9 milioane de lei), din cauză că s-a trezit cu sâni după ce a luat Risperdal, un medicament produs de aceasta. Originar din Thorsby, Alaska, Austin a luat prima oară pastilele în 2002, la recomandarea medicului. Băiatul s-a născut autist şi avea, la acea vreme, 8 ani. Doctorul i-a prescris medicamentul, deşi încă nu era aprobat de agenţia U.S. Food and Drug Administration (FDA).

În prospect era precizat că riscul de ginecomastie, adică de creştere a sânilor la băieţi, este nesemnificativ. Medicul nu s-a gândit nici o clipă ce avea să urmeze. Patru ani mai târziu, când agenţia americană FDA a aprobat folosirea Risperdal şi pentru copii, în caz de schizofrenie, lui Austin începuseră să i se dezvolte sânii. Atunci a apărut şi avertismentul că pastilele conţin mari cantităţi hormoni care favorizează creşterea sânilor. Chiar dacă medicul a renunţat să-i mai prescrie Risperdal, lui Austin au continuat să-i crească sânii până ce au ajuns la cupa 42 DD (circumferinţa bustului de 107 cm), precum cei ai cântăreţei Dolly Parton. 

Dolly Parton are circumferinţa de 107 centimetri
Dolly Parton are circumferinţa de 107 centimetri

Băiatul a avut nevoie de o operaţie de reducere a sânilor, iar părinţii au dat firma producătoare în judecată. Şi tribunalul le-a dat dreptate. Aşa s-a trezit Austin Pledger milionar.

Click! spune

Medicamentul Risperdal se găseşte şi în România sub denumirea Risperidone. Acesta se administrează cu mare atenţie, doar la indicaţia medicului, fiindcă depăşirea unei anumite doze poate provoca moartea. Se recomandă pentru schizofrenie, autism şi demenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net