Kim Jong-un a interzis Crăciunul! Ce sărbătoresc nord-coreenii pe 25 decembrie

Ultima actualizare:

    Kim Jong-un Foto AFP
Kim Jong-un Foto AFP

În Coreea de Nord nu se sărbătorește Crăciunul. Oricine îndrăznește să aducă vorba despre asta, e aspru pedepsit. În schimb, nord-coreen sunt nevoiți, la ordinul lui Kim Jong-Un, să celebreze ziua de naștere a bunicii acestuia.

Kim Jong-Un urăște atât de mult Crăciunul încât, în 2014, când Coreea de Sud a vrut să împodobească un brad uriaș la graniță, și-a pierdut controlul. De atfle, în Nord, Crăciunul e interzis și toată lumea trebuie să serbeze nașterea bunicii liderului, Kim Jong-suk. 

Femeia s-a născut în Ajunul Crăciunului, așa că, în această perioadă, la radio și tv i se aduc numai ode. Asta chiar dacă Kim Jong-un nu și-a cunoscut bunica, conform thesun.co.uk.

Nevasta lui Kim Il-sung a murit în circumstanțe misterioase în 1949. Eforturile ei de a învinge Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au transformat-o într-o adevărată sfântă. Muncitorii au liber de ziua ei și merg în pelerinaj la mormântul femeii. 

Jung-un e obsedat cu bunica sa și unii cred chiar că soția lui, Ri Sol-ju, e copia ei identică. 

Pe 27 decembrie, nord coreeni au o altă sărbătoare, Ziua Constituției, când îl celebrează pe liderul lor.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net