Imagini şocante dintr-un spital din Wuhan, oraş de unde a pornit coronavisul. «Sunt mult mai mulţi bolnavi de fapt»

Ultima actualizare:

    Oamenii disperaţi se înghesuie pe holurile spitaluluifoto: captură video
Oamenii disperaţi se înghesuie pe holurile spitaluluifoto: captură video

Este haos în oraşul Wuhan, punctul zero al contaminării cu coronavirus, un virus misterios care a ucis deja 41 de oameni. Într-un clip filmat într-un spital din oraşul chinez, se vede cât de disperaţi sunt oamenii şi cum se luptă pentru a ajunge să fie testaţi cât mai repede.

În imaginile dramatice, ceea ce par a fi angajaţi ai spitalului apar în uniforme şi maşti de faţă în timp ce încearcă să direcţioneze mulţimea panicaă. Oamenii, şi ei cu măşti, se împing şi se înghesuie pe holuri, iar o femeia apare plângând lângă un bărbat bolnav. 

Personalul medical se luptă să ţină mulţimea sub control
Personalul medical se luptă să ţină mulţimea sub control

Clipul a fost obţinut de jurnaliştii mirror.co.uk de la cineva care aştepta să fie testat şi care a vrut să rămână anonim. "Spitalele nu pot face faţă, iar oamenilor li se face rău pe holuri. Ţara e panicată şi mult mai mulţi oameni sunt bolnavi decât se spune. Nu au control asupra situaţiei. 

În imagini, se văd oameni leşinaţi pe holuri
În imagini, se văd oameni leşinaţi pe holuri

41 de oameni au murit şi 1.300 sunt infectaţi

Coronavirusul a provocat decesul a 41 de persoane, iar alte 1300 sunt contaminate. Un număr mare de festivităţi prevăzute pentru Noul An Chinezesc au fost anulate sâmbătă în China, unde autorităţile îşi dublează eforturile pentru a împiedica răspândirea maladiei provocate de acest nou virus.

Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului şi, vineri, în ajunul Anului Nou Chinezesc, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Celebrul stadion naţional din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpice în 2008, va avea porţile închise până la 30 ianuarie.

Oraşul Wuhan, închis

Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în luna decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei. În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor şi avioanelor şi de a bloca autostrăzile. Autocarele şi vapoarele de pe fluviul Ynagtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise şi circulaţia redusă. Purtarea de măşti este obligatorie şi încălcarea ordinului se pedepseşte cu amendă. La Beijing, angajaţii de la metrou în ţinută de protecţie măsoară temperatura călătorilor la intrarea în staţie.     

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net