I-au fost ucişi toţi cei 15 copii, la naştere: "Au spus că sunt blestemaţi"

Ultima actualizare:
Motivele pentru care copiii pot fi declaraţi "mingi" sunt nenumărate
Motivele pentru care copiii pot fi declaraţi "mingi" sunt nenumărate

Deşi pare greu de crezut, în anul 2014 mai există încă triburi care trăiesc după propriile lor legi. O astfel de comunitate este şi Karo, din sudul Etiopiei.

Pentru a fi acceptat în acest trib este obligatoriu să respecţi nişte reguli impuse de către bătrânii satului, în caz contrar existenţa va deveni un chin.

Un chin a devenit viaţa şi pentru Buko Balguda, o femeie în vârstă de 45 de ani. Nu are copii, deşi a născut şapte băieţi şi opt fete. Unde sunt cei 15 copilaşi? Ei bine, toţi au fost ucişi la naştere de către bătrânii tribului, care au considerat că sunt blestemaţi. "Am pierdut în total 15 copii. Am avut şapte băieţei şi opt fetiţe. De-a lungul timpului, tradiţiile din trib au devenit foarte dure, iar pentru că eu nu le-am respectat, mi-au ucis copiii", a povestit femeia, potrivit Daily Mail.

Deşi pare greu de înţeles şi de acceptat, astfel de obiceiuri au loc şi în alte triburi. Cei mici sunt ucişi imediat ce văd lumina zilei, pentru a nu aduce ghinion celorlalţi membri din comunitate. Aşa se face că, în pofida încercărilor guvernului etiopian de a interzice acest obicei, copiii sunt ucişi în fiecare zi: fie sunt daţi la hiene, fie la crocodili, fie sunt încuiaţi într-o cameră şi lăsaţi să moară de foame.

Pentru femeia căreia i-au fost uciţi 15 copii coşmarul a început încă dinainte de a se mărita. Pentru că soţul ei nu a acceptat să ia parte la o ceremonie de iniţiere a bărbaţilor care urmează să se însoare, a fost blestemat: i s-a spus că toţi copiii pe care îi va naşte soţia lui vor fi omorâţi la naştere. Lucru care s-a şi întâmplat.

Bătrânii satului nu au milă nici de părinţi, nici de copii
Bătrânii satului nu au milă nici de părinţi, nici de copii

Motivele pentru care unui cuplu îi pot fi ucişi copiii sunt nenumărate şi absurde: dacă mama rămâne gravidă fără acordul bătrânilor satului, dacă micuţul are o dizabilitate, dacă mama naşte gemeni şi dacă micuţului îi cresc dinţi strâmbi.

Deşi mamele din acest trib îşi iubesc copii, ele cred in blesteme şi fac mereu ce le spun învăţaţii satului. Deci, dacă li se spun că pruncii sunt "mingi", adică atinşi de un blestem, accepta să îi dea spre moarte. "Dacă primul dinte apare în partea superioară a maxilarului, nu în cea inferioară, copilul devine blestemat. Acest lucru se aplică şi copiilor mai mărişori, şi ei pot fi ucişi. Să fii declarat "mingi" înseamnă să fii condamnat la moarte. Copiii sunt lăsaţi singuri în junglă fără hrană sau apă sau sunt aruncaţi în râurile pline de crocodili ", a declarat fotograful  Eric Lafforgue, care a petrecut o lungă perioadă în interiorul acestui trib.

De cele mai multe ori, mamele care nasc prunci consideraţi blestemaţi sunt obligate să se uite cum cei mici sunt ucişi.


    Bătrânii satului nu au milă nici de părinţi, nici de copii
Bătrânii satului nu au milă nici de părinţi, nici de copii

Obiceiul este unul foarte vechi, iar prin asasinarea copiilor învăţaţii satului cred că evită producerea unor nenorociri precum boli grave, secete, infecţii sau moartea.  

Din fericire, există şi o speranţă de a întrerupe această tradiţie. Fundaţia Omo Child încearcă cu disperare să-i convingă pe bătrânii satului să "doneze" copiii orfelinatului pe care l-a înfiinţat, iar iniţiativa a avut succes pe alocuri. În 2012, un tânăr "mingi", crescut în orfelinat, a devenit prima persoană născută în trib care a mers la şcoală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net