Frigiderul ăsta îţi pregăteşte casa de petrecere

Ultima actualizare:
Invenţiile anului 2016
Invenţiile anului 2016

Viitorul sună mai bine ca oricând! Inventatorii din toată lumea şi-au dat întâlnire în Las Vegas la Salonul Consumatorilor de Electronice. Creaţiile lor şochează pentru că ajung să ne transforme casa într-un cuibuşor în care suntem răsfăţaţi de roboţi. Mai mult decât atât, din 2017, nu vom mai mişca un deget şi toate problemele se vor rezolva.

Pare greu de imaginat, dar asta ne oferă ştiinţa. Momentan preţul este un pic piperat pentru că este tehnologie de prim nivel, dar în viitorul foarte apropiat 90% din problemele noastre zilnice vor fi rezolvate până să ne dăm jos din pat. De la robotul care bea cu tine un pahar de alcool şi îţi înghite glumele nesărate, după ce te-ai ameţit bine, şi până la drona care te duce la serviciu printr-o simplă comandă dată de pe telefonul mobil, absolut orice nevoie omenească este satisfăcută de un robot creat special.

La SCE (Salonul Consumatorilor de produse Electronice din Las Vegas, Nevada, SUA), inventatorii au depăşit orice imaginaţie. Pentru 3.799 de dolari scapi de grija petrecerilor. De ce? Pentru că Whirlpool French Door Bottom Mount Refrigerator face totul pentru tine. Prepară cocktailuri, îngheţată, răceşte băutura, dă comandă pe Internet la produsele pentru invitaţi, pregăteşte atmosfera în casă şi melodiile pentru petrecere. Cum? Simplu. Dai comandă de pe telefonul mobil inteligent folosind aplicaţia care te conectează la frigider şi îi spui câţi invitaţi aştepţi, de ce produse ai nevoie pentru petrecere şi ce muzică să îţi pregătească. Frigiderul inteligent se ocupă în absenţa ta. Tu trebuie doar să intri pe uşă şi să aştepţi invitaţii. Totul e pregătit. Gheaţă e din belşug, salata de fructe cu frişcă, pregătită, sandvişurile aranjate şi cocktailurile preparate în rezervoare speciale, gata să fie turnate în pahare.

Dar asta nu e tot. La SCE, inventatorii au lansat “dresorul pentru câine”, lingura care îţi convinge copilul să “pape tot”, oglinda care îţi rezolvă problemele şi îţi face analizele medicale, grătarul inteligent care depăşeşte orice maestru-bucătar şi masca de faţă care te întinereşte cu 10 ani. Şi dacă nu e de ajuns, la SCE firme prestigioase din lume au pregătit “piticul care prinde hoţi“, robotul-menajeră şi sentaţionala “bentiţă cu laser” care creşte păr până şi acolo unde nu a mai crescut demult. Şi nu în cele din urmă, dulapul în care hainele se spală singure şi sunt curăţate de 99% din bacterii şi ies gata călcate, numai bune pentru a fi îmbrăcate la serviciu.


    Invenţiile anului 2016Foto: Guliver/ Getty Images/ Afp/ AP
Invenţiile anului 2016Foto: Guliver/ Getty Images/ Afp/ AP

Bentiţa care creşte părul

Hairmax LaserBand 82 costă începând de la 795 $. A fost creată de Pinin Farina. Oferă tratamente pentru creşterea părului, cu durata de 90 de secunde cu laser roşu, pe suprafeţe de 650 nanometri. Rezultate sunt garantate şi omologate de autorităţi internaţionale!

Lingura «papă-tot»

Copilul nu mănâncă legume şi fructe? Lingura inteligentă Yum & Done plânge, ţipă, spune poveşti şi face circ atunci când copilaşul de până în 3 ani trebuie să pape. Dacă nu-l convinge, se conectează prin Bluetooth la tableta pusă pe masă. Îi distrage atenţia şi aşa... papă tot.

Grătarul inteligent

E vreme urâtă şi ai vrea ceva gătit la grătar, dar nu ai chef să stai în ploaie? Invenţia lui Matt Gillespie, numită GoSun e soluţia perfectă. Se alimentează de la soare, prin panouri fotovoltaice, bagi produsele şi programezi prepararea. Apeşi butonul şi în 30-45 de minute... Poftă bună!

Piticul «prinde-hoţul»

Casa ta e mai sigură cu Onelink by First Alert Wi-Fi Envirocam. Roboţelul de 12 cm, cu o cameră video rotativă hipersensibilă la respiraţie şi mişcare are grijă de căminul tău. Senzorii simt umiditatea, temperatura, nivelul de monoxid de carbon şi sună la salvare dacă e cazul.

Dulapul «spală-calcă-tot»

Hainele de pe tine vor fi cu 99% mai curate cu noul dulap inteligent marca LG. Curăţarea cu aburi, la temperaturi care nu degradează textura materialelor te scapă de 99% dintre bacterii. Unde mai pui că mai şi calcă haine pentru ca tu, a doua zi, să fii impecabil la serviciu.

Robo-menajera

Uită de grija prafului, mizeriei, dezordinii şi a gunoiului din casă. Haier Ubot te scapă de orice grijă legată de casă: duce gunoiul, face ordine şi curăţă în urma ta. Aspiră canapelele, udă florile şi îţi încarcă şi bateria telefonului dacă s-a descărcat. Îl programezi direct de pe telefon.

Dresorul de căţei

Te-ai întrebat ce face căţelul tău acasă cât timp tu lipseşti? Doarme. Cu CleverPet (250 de dolari) dulăul tău îşi dezvoltă inteligenţa, se hrăneşte corespunzător şi e dresat cum trebuie. Roboţelul îl recompensează cu „papa” doar dacă rezolvă nişte jocuri simple cognitiv-comportamentale.

Masca de întinerire

Masca iDerma funcţionează pe bază de laser roşu şi costă începând de la 150 de dolari. Acţionează eficient pe o suprafaţă întinsă şi te scapă de riduri în doar câteva minute. Pielea devine mai elastică şi senzorii adaptativi te anunţă când să o dai jos pentru că eşti cu 10 ani mai tânăr.

Oglinda magică

Nu doar mama vitregă a Albei ca Zăpada are una. BMW Connected Mirror îţi programează traseul către muncă, îţi spune ce treburi ai de făcut, dacă ai mai slăbit, dacă ai programare la doctor etc. Toate astea se întâmplă în timp ce te bărbiereşti sau te speli pe dinţi dimineaţa.


    Foto: Guliver/ Getty Images/ Afp/ AP
Foto: Guliver/ Getty Images/ Afp/ AP

Fişă tehnică

Denumire: Whirlpool French Door Bottom Mount RefrigeratorPreţ: 3.799 $Clasă energetică: A12 cutii de păstrare băuturiRăcire diferenţiată în funcţie de produseConectivitate: Bluetooth, Wi-FiAplicaţii: iOS, Microsoft şi Android

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net