A fost de trei ori „lună de sânge” şi nu s-a terminat! Anul acesta vine sfârşitul lumii?

Ultima actualizare:
Pastorul John Hagee, într-o imagine din 2007
Pastorul John Hagee, într-o imagine din 2007

Anul acesta suntem martorii unor fenomene astronomice deosebite, despre care unele voci susţin că ar fi legate de Apocalipsă şi de a doua venire a lui Iisus pe pământ. Luna va avea patru eclipse în decursul unui an şi jumătate, suită cunoscută ca „tetradă”. De fiecare dată, o sărbătoare evreiască importantă cade în aceste zile.

A treia eclipsă de lună a avut loc astăzi, chiar de Paştele evreiesc, sărbătoare celebrată astăzi. La toamnă, pe 28 septembrie, va fi a patra eclipsă, cu prilejul Sărbătorii Corturilor, ţinută tot de evrei. Primele două eclipse au avut loc anul trecut, de aceleaşi zile sfinte (15 aprilie şi 8 octombrie).

Evenimente grave petrecute de „luna de sânge”

O serie de pastori din Occident susţin că „tetrada” anunţă evenimente majore pentru omenire sau cel puţin pentru poporul evreiesc. John Hagee şi Mark Biltz au predicat faptul că „luna de sânge” ar putea anunţa sfârşitul lumii şi a doua venire a lui Hristos.


    Pastorul John Hagee, într-o imagine din 2007Foto: Wikipedia
Pastorul John Hagee, într-o imagine din 2007Foto: Wikipedia

Biltz a spus în 2008 că Iisus va veni pe pământ la sfârşitul anului 2015 şi că a descoperit că tetrada coincide cu Apocalipsa. Venirea lui Mesia ar surveni după şapte ani de probleme şi nelinişti pentru umanitate, o perioadă dificilă care a început chiar în 2008.

În istorie, au avut loc trei tetrade, importante pentru că au avut loc în timpul unor evenimente semnificative.

Prima tetradă care a picat de Paştele evreiesc a fost acum jumătate de mileniu, în 1493. Atunci, regii Spaniei au luat decizia expulzării evreilor din Peninsula Iberică, iar Cristofor Columb se întorcea din prima călătorie în America.

A treia tetradă identificată a fost în 1949, după a fost proclamat statul modern Israel pe teritoriul vechiului regat al lui David. A treia tetradă s-a produs în 1967, când a intervenit „Războiul de şase zile” dintre Israel şi Egipt.

Vine Apocalipsa la toamnă?

Pare greu de crezut că sfârşitul lumii ar putea veni anul acesta, în ciuda avertismentelor panicarde ale unor pastori. Însă oamenii nu pot ignora evenimente grave, succedate cu repeziciune în ultima perioadă: criza economică începută în 2008, conflictul militar din estul Ucrainei (care poate să ducă la un război între NATO şi Rusia), apariţia Statului Islamic ca entitate politică, alături de fenomene naturale extreme.

Ce spune Biblia despre sfârşitul lumii

În Sfânta Scriptură există menţiuni despre sfârşitul lumii, care pot fi interpretate prin prisma evenimentelor contemporane. Apocalipsa lui Ioan descrie într-un mod detaliat, dar alegoric, cum vor fi ultimele zile ale omenirii. Pe pagini întregi se vorbeşte despre Fiară, numărul Fiarei 666 şi venirea lui Hristos.

În Evanghelia după Matei apare o serie de indicii despre venirea sfârşitului lumii.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net