A făcut o poză cu soția pe munte. Ce a urmat a șocat o lume întreagă

Ultima actualizare:

    Harond Henthorn a șocat o lume întreagăFoto: remembered.om
Harond Henthorn a șocat o lume întreagăFoto: remembered.om

L-a lovit tragedia de două ori sau setea pentru bani l-a făcut să își omoare ambele soții? Când prima nevastă a lui Harold Henthorn, Lynn, a fost ucisă într-un accident șocant, strivită chiar de mașina personală, mesajele de condoleanțe au fost îndreptate către văduv. Deși nu a fost niciun martor la tragedie, nimeni nu i-a pus la îndoială suferința.

Dar 17 ani mai târziu, când cea de-a doua soție a lui Harold Henthotn, Toni, a murit tragic, după ce a căzut de pe o stâncă înaltă, oamenii au început să-și pună anumite întrebări. Să-ți pierzi prima nevastă într-un accident teribil e tragic, dar să-ți moară ambele soții în condiții ciudate este extrem de suspect. Ambele femei și-au pierdut viața în cel de-al 12 an de mariaj. Amândouă au murit în accidente ciudate, iar singurul martor a fost soțul lor, Harold Henthorn. Și dacă moartea lui Toni a fost doar un accident, atunci de ce avea soțul ei o hartă marcată cu „X”, chiar în locul de unde se presupune că a cazut femeia?

În anul 2000, Harold Henthorn s-a însurat cu oftalmologul Toni Bertolt. Ceoi doi s-au întâlnit datorită unui site creștin de matrimoniale. Familia și prietenii au fost încântați de viața lor de cuplu. Cei doi păreau extrem de fericiți împreună.

Toni era divorțată și părea că are parte de a doua șansă în dragoste, iar pentru Harold era o nouă șansă la fericire, după trecutul său tragic. Prima lui soție, Sandra Lynn, a murit în 1995. Se întorceau de la o cină romantică, atunci când mașina a făcut pană. În timp ce schimba roata, Harold a scăpat un șurub și i-a spus lui Lynn să se bage sub mașină. Cricul a cedat iar autovehiculul a căzut pe ea. Așa susține Harold, poveste pe care au crezut-o toți, potrivit Mirror

O călătorie surpriză

Harold și Toni au plecat într-o drumeție, care a ajuns să fie una tragică
Harold și Toni au plecat într-o drumeție, care a ajuns să fie una tragică

Cinci ani mai târziu, Harold și Toni se căsătoreau și se mutau în Denver, Colorado (Statele Unite ale Americii). Părea că tragedia care se întâmplase cu doar câțiva ani în urmă a fost uitată. A venit pe lume și un copil, o fetiță pe nume Hayley. Antreprenorul Harold era ocupat să strângă bani pentru organizații non-profit și campanii caritabile. Cariera lui Toni era un succes și se apucase și de o afacere cu petrol, dar începuse să piardă legătură cu cei dragi. Părea că doar Harold era acasă să răspundă la telefon, atunci când familia lui Toni încerca să dea de ea.

Prea multe coincidențe

În 2012, cuplul se apropia de aniversarea a 12 ani de căsnicie, iar Harold le-a cerut ajutorul colegilor lui Toni, pentru a aranja o călătorie surpiză la Rocky Mountain National Park. Însă, era o idee cam ciudată, Toni avea probleme cu genunchii iar drumețiile pe munte nu erau o pasiune pentru ea. Cu toate acestea, ea a fost impresionată de gestul romantic al bărbatului. 

Pe 29 septembrie 2012, Toni și Harold au pornit în drumeție. Cuplul a făcut poze și selfie-uri pe tot parcursul călătoriei. Tragedia l-a lovit din nou pe Harold...A sunat la salvare pentru că Toni căzuse în gol de pe o stâncă de 40 de metri, în timp ce fotografia peisajul.

„Sunt la Rocky Mountain National Park și am nevoie de o echipă de salvamoți imediat”, le-a spus salvatorilor. 

Harold le-a explicat că ar fi nevoie și de un elicopter: „Vă ia cel puțin o oră să ajungeți aici. Plătesc eu tot, aduceți un elicopter”. Dar terenul era mult prea abrupt, iar aterizarea unui elicopter era imposibilă. Lui Harold i-a luat 45 de minute să ajungă la Toni, timp în care a discutat cu un operator de la Salvare, care i-a explicat cum să-i acorde primul ajutor femeii. Toni avea răni serioase la cap, iar pulsul era din ce în ce mai slab. Când a ajuns echipa de salvare la locul tragediei, nu mai era nimic de făcut. Toni murise. Avea doar 50 de ani.

Harta care l-a incriminat

„Soția mea a pierit”, le-a spus Harold rudelor. Cuvintele păreau mult prea familiare. Erau aceleași pe care le-a folosit atunci când și-a pierdut prima soție. Exact ca în cazul lui Lynn, cadavrul lui Toni a fost inciderat înainte de slujba funerară. Chiar și cenușa ei a fost răspândită în același loc cu cea a lui Lynn. În timp ce Harold le-a spus rudelor lui Toni povești care se băteau cap în cap, legate de moartea ei, poliția a primit mai multe telefoane anonime care sugereau că moartea ei nu a fost un accident. Apoi, oamenii legii au găsit ceva șocant. În mașina lui Harold, era o hartă pe care fusese marcat cu litera „X” chiar stânca de unde ar fi căzut soția lui. Nu a avut o scuză foarte bună pentru acea hartă, așa că Harold le-a spus polițiștilor că pur și simplu marcase locurile interesante din drumeția lor. 

Anchetatorii nu erau convinși, mai ales că circumstanțele în care a murit Toni erau aproape la fel cu cele în care a pierit Lynn. Investigatorii au căutat mai adânc și au aflat că Harold, „un afacerist de succes”, nu mai muncise de un deceniu. Nu existau documente care să sugereze că a lucrat cu organizații caritabile,nu existau colegi sau clienți. Totodată, ei au descoperit că, înainte cu un an de la tragedia de pe munte, Toni a suferit un accident, pe când lucra cu Harold la cabana lor. A ieșit afară și a lovit-o o placă de lemn. Și-a fracturat coloana vertebrală. A fost aceasta prima încercare a lui Harold de a o ucide pe soția lui?

Harold era acum suspect principal. Cu toate acestea, abia în 2014 a fost arestat și acuzat de uciderea lui Toni. Niciun martor ocular, nicio confesiune...putea fi condamnat?

Crimă dublă

La procesul lui Harold, în 2015, procurorii au susținut că Harold a plănuit în detaliu crima, pentru a obține 4 milioane de euro din asigurarea ei. De asemenea, lângă cadravrul lui Toni au găsit un aparat de fotografiat intact. Dacă ea făcea poze atunci când a căzut, așa cum susținea soțul ei, atunci aparatul foto ar fi trebuit să se sfărâme în urma impactului. Totodată, imediat după căzătură, paramedicii ajunși la fața locului au observat că verigheta ei de 26.000 de euro lipsea, deși mâinile ei nu suferiseră răni majore. Procurorii au arătat juriului ultimele poze făcute de Toni și Harold, în timpul acelei drumeții fatidice.

În septembrie 2015, Harold Henthorn a fost condamnat pe viață pentru uciderea celei de-a doua soții. Acum, cazul morții primei sale soții a fost redeschis. S-ar putea ca Harold să fie condamnat pentru o a doua crimă, mai ales că familia lui Lynn așteaptă răspunsuri cu privire la moartea ei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net