Atac terorist în Turcia! Cel puțin 95 de morți

Ultima actualizare:

    Este unul dintre cele mai grave atentate teroriste din TurciaFoto: twitter
Este unul dintre cele mai grave atentate teroriste din TurciaFoto: twitter

Cel puțin 95 de persoane au murit la Ankara în urma a cel puțin două explozii, care s-au produs în principala gară din capitala Turciei, sâmbătă (10 octombrie), relatează presa locală. Guvernul turc a anunțat oficial că este vorba despre un atentat terorist. Oficial, este vorba de două persoane care au produs tragedia.

Cel mai recent bilanţ al atacului terorist indică 95 de morţi şi 246 de răniţi, dintre care 48 foarte grav.

Sâmbătă a fost stare de alertă în capitala turcă. Zeci de ambulanțe au ajuns la gara centrală. Acolo era locul de întâlnire pentru mii de oameni care se pregăteau să participe sâmbătă (10 octombrie) la un miting pentru pace. Evenimentul a fost organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, iar participanţii cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK (ce luptă pentru independenţa kurzilor) şi statul turc.

Tragedia s-a petrecut în cea mai amre gară din oraș

Exploziile s-au produs în jurul orei 10.05, ora locală. În gara principală din Ankara vin zilnic aproximativ 181 de trenuri, astfel că este una dintre cele mai aglomerate din Turcia.

Imagini dramatice cu victimele exploziei din Ankara

Foarte multe persoane se strânseseră în fața gării, în apropiere de Piaţa Sihhiye. Participanții la miting cereau încetarea conflictelor dinte Partiul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și statul turc.

UPDATE: Prim-ministrul Turciei Ahmet Davutoğlu a convocat de urgență serviciile de securitate, după producerea exploziilor.

UPDATE: Prim-ministrul Turciei, Ahmet Davutoğlu, a declarat că autorii atentatului de la Ankara sunt, cel mai probabil, doi sinucigaşi. "Există dovezi puternice care arată că acest atac a fost comis de doi kamikaze", a spus el jurnaliştilor.

UPDATE: Turcia a interzis temporar difuzarea imaginilor de la atentatul de sâmbătă, din Ankara, din motive de "securitate publică", relatează agenţia Anadolu. Interdicţia vizează inclusiv imaginile cu urmările atacului.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net