Emoționant! Un bărbat și-a riscat viața ca să salveze un iepuraș din flăcări în California

Ultima actualizare:

    Bărbatul a ignorat flăcările și mașinile de pe autostradă ca să salveze iepurașulfoto: captură
Bărbatul a ignorat flăcările și mașinile de pe autostradă ca să salveze iepurașulfoto: captură

Statul american California se află sub cod roșu de incendii de la începutul acestei săptămâni. În condițiile în care pompierii nu au reușit să controleze decât 5 % din flăcările care mistuie pădurile din zonă, iar autoritățile au decis evacuarea a 200.000 de locuitori, gestul unui bărbat de a salva un iepuraș din foc a devenit viral pe rețelele de socializare.

Bărbatul a coborât din mașină pe autostradă în momentul în care a văzut un iepure de câmp alergând derutat. Cum de-o parte și de cealaltă flăcările se înălțau amenințător, foarte aproape de carosabil, patrupedul speriat părea fără scăpare.

Ignorând mașinile care treceau în viteză, bărbatul a așteptat ca iepurașul să iasă din tufișurile arzând, l-a luat în brațe și s-a întors la mașina lui, refuzând să dea vreo declarație fotoreproterului care l-a surprins.

Autorităţile din statul american California au emis, joi, ordine de evacuare pentru aproximativ 200.000 de locuitori, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie s-au extins în ultimele ore, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, citat de Mediafax.

Sute de case din zona metropolitană a Los Angelesului şi dincolo de aceasta au fost distruse începând de luni, dar pompierii nu au reuşit să ajungă şi în zonele greu afectate pentru a avea date exacte privind pagubele. Incendiile sunt controlate doar în proporţie de 5%.

Cele cinci focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, şcoli şi muzee, au întrerupt producţiile TV şi au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii. Deocamdată nu au fost înregistrate decese, fiind raportate doar câteva persoane rănite.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net