Ea a stat pe bomba care a doborât avionul rusesc în Egipt

Ultima actualizare:
ISIS susţine că a doborât avionul cu o bombă ascunsă într-o cutie de suc
ISIS susţine că a doborât avionul cu o bombă ascunsă într-o cutie de suc

Ancheta în cazul avionului rusesc doborât în Peninsula Sinai scoate la iveală noi amănunte. Se pare că bomba pusă de ISIS în aeronavă a explodat pe rândul 30 sau 31, iar dispozitivul se afla sub scaunul unui adolescente de 15 ani.

Se crede că Maria Ivleva a fost prima persoană care a murit în explozia de la bordul avionului în care se aflau 224 de oameni, conform Serviciilor Secrete din Rusia. 

"Bomba a fost echivalentă cu explozia unui kilogram de TNT şi a lovit din plin rândurile de la numărul 27 la numărul 32. Experţii au făcut teste şi au stabilit că aceşti oameni au murit primii şi instant", se arată într-un raport, conform mirror.co.uk. 

Locurile 30A şi 31A au fost cele sub care cel mai probabil se afla bomba şi erau ocupate de turişti ruşi care se întorceau din Sharm El Sheikh. Pe locul 31A se afla Maria Ivleva, alături de mama ei, Marian, în vârstă de 44 de ani şi care stătea pe locul 31B. Pe 30A stătea o femeie de 77 ani, Nadezhda Bashakova, care călătorea alături de fiica ei, Margarita Simanova, de 43 de ani. 

O terorie susţine că bomba a fost plasată sub scaun, acolo unde există un loc special petnru vesta de salvare. 

Bomba, ascunsă într-o cutie de suc


    ISIS susţine că a doborât avionul cu o bombă ascunsă într-o cutie de sucFoto: independent.co.uk
ISIS susţine că a doborât avionul cu o bombă ascunsă într-o cutie de sucFoto: independent.co.uk

Avionul Metrojet, la bordul căruia se aflau 224 de persoane, a fost doborât pe 31 octombrie. Aeronava decolase din Sharm el-Sheikh şi se îndrepta spre Sankt Petersburg, dar s-a prăbuşit în Peninsula Sinai după 23 de minute de zbor. Iniţial, autorităţile ruse au negat că ar fi vorba de un atac terorist, deşi ISIS a revendicat atentatul. Eventual, experţii ruşi au recunoscut că o bombă la bord poate fi o explicaţie pentru accident, mai ales că rămăşiţele avionului au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 20 de km pătraţi. 

Gruparea ISIS, care a revendicat atacul, a publicat o fotografie cu bomba improvizată în revista sa, Dabiq. Dispozitivul ar fi fost ascuns într-o cutie de 330 ml de Schweppes. "După ce au decis să pună bomba într-un avion al coliţiei vestice contra ISIS, ţinta a fost schimbată cu un avion rusesc. O bombă a fost pusă în avion", spune revista

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net