Doi roboţi fac cea mai bună supă din lume

Ultima actualizare:
Se plasează comanda...
Se plasează comanda...

Adio mâncare prea sărată, prea piperată, prea iute sau fără gust! Japonezii au creat primii roboţi care dau clasă până şi celor mai vestiţi bucătari din lume. Koya şi Kona costă 154.000 $ şi “s-au angajat” în Shanghai.

Când se apucă de gătit Koya şi Kona, toată lumea din restaurantul de pe Damning Road, din cartierul Hongkou, din Shanghai, China, amuţeşte. De ce? Simplu pentru că cei doi „chefi” cibernetici sunt mai buni decât 100 de bucătari umani, la un loc. Cel puţin aşa susţine patronul localului, Liu Jin. Chiar dacă a cheltuit pe cele două “jucării” peste un milion de yuani (635.327 lei), acesta crede că în şase ani “toţi bucătarii din lume vor fi înlocuiţi de roboţi”.

... când e gata,  bolul e împins  pe masă...
... când e gata, bolul e împins pe masă...

Cum funcţionează? Clientul plasează comanda la un panou digital menţionând cum îşi doreşte supa cu tăiţei groşi (n.n. ramen), cum preferă bucăţile de pui sau cât de fiert trebuie să fie oul sau ciupercile “urechi de lemn”. Roboţii respectă cu sfinţenie ordinele şi “aproape că îşi calculează fiecare bobiţă de piper sau sare” pentru a nu face rabat de la solicitarea clientului. 

... aşa arată la final
... aşa arată la final

Roboţii sunt conectaţi la priză şi au un aragaz electric poziţionat între ei. Fiecare are un braţ uman şi senzori care analizează nivelul de procesare al mâncării. O porţie de supă cu tăiţei costă doar 5 dolari. Restaurantul Toyako Robot Ramen din Shanghai se aşteaptă la un val de vizitatori după ce şi-a deschis porţile în seara de 25 decembrie. Mesele clienţilor sunt poziţionate în jurul cuştii roboţilor din interiorul căreia iese un miros extraordinar. În timp ce aşteaptă comanda, clienţii se pot conecta printr-o aplicaţie la soft-ul roboţilor şi pot urmări “procesul tehnologic” al preparării mesei lor, care durează 15-20 de minute.

Ce conţine supa ramen


    ... aşa arată la final
... aşa arată la final

Pentru 500 ml de supă avem nevoie de: 5-6 felii de carne de pui afumată tăiate cât mai subţire, 1 ardei iute tăiat felii, o ceapă mică tăiată mărunt, 30 ml de sos de soia, o lingură de vin alb demisec, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, un ou fiert tăiat la jumătate şi o legătură de tăiţei groşi de orez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net