Cum l-a prins Sean Penn pe mafiotul El Chapo

Ultima actualizare:

    Interviul făcut de actorul de 55 de ani cu temutul mafiot i-a condus pe anchetatori direct în ascunzătoarea fugaruluiFotografii: afp/ap
Interviul făcut de actorul de 55 de ani cu temutul mafiot i-a condus pe anchetatori direct în ascunzătoarea fugaruluiFotografii: afp/ap

Ambiţia lui Joaquin Archivaldo Guzman Loera (57 de ani) „El Chapo” (Piticul) de a face un film despre el la Hollywood l-a costat libertatea. În ciuda măsurilor de precauţie, întâlnirea cu Sean Penn i-a adus pe cap armata mexicană care i-a ucis vineri cinci oameni şi l-a băgat iar la zdup.

Sean Penn a explicat pentru revista „Rolling Stones” cum a făcut interviul cu cel mai periculos om al planetei. La 28 septembrie 2015, Penn aştepta cu nerăbdare să se întâlnească în octombrie „când şi unde vrea El Chapo pentru a face un interviu”. Omul de legătură dintre ei: actriţa mexicană Kate del Castillo (43 de ani), pe care mafiotul o voia în filmul despre el.

Pentru a nu fi interceptat, Penn şi-a montat aparate de bruiaj la telefon, folosea pentru o sigură convorbire un telefon şi o cartelă SIM, zilnic avea o întâlnire conspirativă cu cineva care îi dădea indicii despre interviul cu El Chapo. La 2 octombrie 2015, s-a suit în avion cu destinaţia Mexic, împreună cu Espinoza, omul care urma să filmeze tot. Actriţa Kate del Castillo nu i-a însoţit pentru că „era filată”.

Au fost plimbaţi prin junglă aproape 12 ore, legaţi la ochi, s-au schimbat de haine “la piele” de trei ori, pentru a arăta că nu au microfoane şi au schimbat trei maşini până au ajuns la destinaţie. Abia la ultimul transport au fost preluaţi de Alfredo Guzman, fiul de 29 de ani al lui El Chapo, şi duşi la tatăl lui. A urmat un interviu de 7 ore cu El Chapo. În ciuda precauţiilor, mafiotul a fost interceptat de serviciile secrete federale. Nu au putut interveni din cauză că „la momentul respectiv era însoţit de două femei şi un copil”.

Vineri însă, un telefon dat în SUA din apropierea ascunzătorii din Los Mochis i-a condus militari direct la El Chapo. Conform înregistrării, mafiotul voia să se asigure că protejata lui, Kate, va juca în film. În două ore, puşcaşii marini îl arestau şi îl băgau în blindat, după ce îi ucideau cinci oameni.

Cel mai periculos om din lume

„El Chapo” conduce cartelul Sinaloa de mai bine de 25 de ani. La 10 iunie 1993 e arestat pentru prima oară în Guatemala şi acuzat de trafic de droguri şi crimă organizată. În 1995, e condamnat la 25 de ani de închisoare. La 19 iunie 2001, evadează din închisoarea Jalisco. În 2012, scapă printre degete de poliţie în Los Cabos, Mexic. La 22 februarie 2014, trupele speciale mexicane îl „saltă” din Mazatlan, Mexic. La 11 iulie 2015 evadează de la Altiplano. În 8 ianuarie 2016, e arestat la vila din Los Mochis.

Kate del Castillo, omul de legătură

Actriţă mexicană de 43 de ani Kate del Castillo a fost cea care a intermediat întâlnirea dintre Penn şi El Chapo. A debutat în 1978 în filmul „Ultima evadare”. În 1991, cucereşte publicul sud-american cu telenovela „Muchachitas”. În ianuarie 2012 îşi exprimă public simpatia pentru Joaquin Guzman Loera „El Chapo”, şeful cartelului Sinaloa, pe care îl „preferă autorităţilor corupte din Mexic”.

8 ianuarie 2015. El Chapo, arestat

Vineri 8 ianuarie, Los Mochis, Mexic. Trupele speciale mexicane intervin în forţă la vila din Los Mochis. Coboară din elicopter. Se trag peste 3.000 de gloanţe. Cinci acoliţi de-ai lui El Chapo sunt împuşcaţi în cap de puşcaşii de elită. Şase sunt răniţi grav. Mafiotul este încolţit chiar în dormitorul său, urcat în blindat şi transportat direct la penitenciarul Altiplano, de unde a evadat în urmă cu şase luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net