Costumul ăsta te face să ai 100 de ani

Ultima actualizare:

    Specialiştii americani îţi arată cum o să te simţi când vei ajunge la bătrâneţe
Specialiştii americani îţi arată cum o să te simţi când vei ajunge la bătrâneţe

Nu sunt mulţi oameni care doresc să grăbească procesul de îmbătrânire. Însă o echipă de experţi de la firma de asigurări de viaţă Genworth, cu sediul la New York (SUA), a elaborat costumul care te face să te simţi bătrân.

R70i Aging Experience îi permite purtătorului să experimenteze efectele artritei, slăbirea vederii şi a auzului, deteriorarea muşchilor şi a oaselor. Exoscheletul poate fi setat pentru a potrivi simptomele specifice vârstei şi pentru a modifica mişcările şi a îngreuna articulaţiile. Pe lângă faptul că adaugă câteva kilograme în plus purtătorului, costumul limitează libertatea şi performanţele mişcării din cauza unor componente din fibră de carbon şi a unor curele din cauciuc. Iată ce simptome vor simţi utilizatorii!

  • Probleme de auz

Căştile şi microfoanele vor simula slăbirea sau chiar pierderea auzului, ţiuitul în urechi şi afazia (n.r. tulburare a vorbirii care afectează exprimarea sau înţelegerea limbajului).

  • Probleme de mobilitate

Costumul conţine 8 senzori aflaţi la nivelul membrelor care controlează dinamica mişcărilor şi viteza de reacţie. De asemenea, cu ajutorul unei telecomenzi, putem simula durerile dar şi slăbiunea braţelor.

  • Artrita

Costumul modifică dexteritatea şi capacitatea de a finaliza o sarcină zilnică, simulând slăbirea articulaţiilor şi îngreunarea mobilităţii. El face ca apucarea unei căni sau legarea şireturilor să fie foarte dificile. 

  • Tulburări de vedere

Casca este dotată cu ochelari care simulează orbirea, cataracta, degenerescenţa maculară (n.r. afecţiune oftalmologică ce se manifestă prin vedere înceţoşată) şi “viermişorii” din ochi.

  • «Împărtăşeşti» durerea cu ceilalţi

Costumul este dotat cu LED-uri, care se aprind  în momentul în care „suferi” de o anumită afecţiune medicală. În felul acesta, ceilalţi vor putea observa simptomele bolii. 

  • Slăbiciune musculară

Costumul poate fi reglat în aşa fel încât să imită efectele multiple ale pierderii masei musculare pe măsură ce îmbătrânim. Acestea sunt controlate cu ajutorul unor butoane care se află pe mănuşi.

Click! Spune!

Prezentat la Summitul Inovaţiilor din Silicon Valley, California, costumul Genworth R70 a fost creat în colaborare cu inginerii de efecte speciale de la Spectral Motion (“X-Men” ), designerul de costume Erin Benach şi graficianul Christian Cordella (“Captain America”, “Iron Man 3” şi “300: Rise of the Empire”). Inventatorii au de gând să-l introducă în spitale şi azile de bătrâni.

Gemenii au ajuns la 102 ani cu vin roşu

Cei mai în vârstă gemeni din lume au împlinit luna trecută 102 ani. Pieter şi Paulus Langerok sunt belgieni şi au dezvăluit că secretul unei vieţi lungi şi fericite este un pahar de vin roşu pe zi. Ei au mărturisit că alte secrete ale longevităţii lor sunt căsătoria şi moderaţia. “Nu faceţi nimic prostesc, nu beţi prea mult alcool, nu mâncaţi prea mult, nu fiţi prea petrecăreţi. Nu alergaţi prea mult după femei. Căsătoriţi-vă, căsătoriţi-vă! Cel mai bun sfat din lume este acesta: căsătoriţi-vă cu femeia pe care o iubiţi şi faceţi copii cu ea”, a povestit unul dintre gemenii care s-au născut la 8 iulie 1913. Cu toate acestea, nici Pieter, nici Paulus, nu au fost căsătoriţi. Cei doi fraţi au locuit împreună întreaga lor viaţă.


    Pieter şi Paulus Langerok îşi trăiesc ultimele zile la un azil de bătrâni
Pieter şi Paulus Langerok îşi trăiesc ultimele zile la un azil de bătrâni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net