Cine este teroristul de la Nisa: râdea în timp ce îi omora

Ultima actualizare:

    Atacatorul era cetățean francezFoto: AP
Atacatorul era cetățean francezFoto: AP

Sărbătoarea Zilei Naționale a Franței s-a transformat într-un coșmar. 84 de oameni au murit, iar alți peste 100 au fost răniți, după ce un camion a intrat în mulțimea care celebra evenimentul în centrul orașului Nisa. Șoferul camionului a mers 2 kilometri până când a fost ucis de către polițiști.

UPDATE 13:27 Potrivit presei locale, numele atacatorului este Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Bărbatul s-a născut în Tunisia, în 1985. Atacatorul avea cetățenie franceză și locuia în Nisa.

Atacatorul se afla de o lună sub control judiciar

Autorul masacrului de la Nisa se afla de o lună sub cotrol judiciar, potrivit AFP.

Conform BBC, bărbatul era căsătorit și avea un copil de trei ani. Teroristul de la Nisa era șofer de camion de profesie, iar apropiații sunt audiați vineri (15 iulie). A fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion. El are un cazier lung, care include jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări.

În plus, anchetatorii l-au identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câțiva kilometri distanță de la locul atacului.

Șoferul râdea la volan în timp ce omora oameni

Unul din martorii oculari a mărturisit că a avut timp să vadă fața șoferului: „L-am văzut. Avea barbă și râdea. Părea că se distrează”.

UPDATE 11:41 Șoferul a fost identificat oficial. În momentul de față au loc percheziții la domiciliul bărbatului, lichidat de polițiști joi seară. Autoritățile au confirmat că atacatorul era un cetățean francez de origine tunisiană. Autoritățile au stabilit că atacatorul este titlularul documentelor de identitate găsite în camion. 

Nu se afla în atenția serviciilor secrete franceze

Șoferul avea asupra lui un pistol de calibru mic, dar și câteva grenade și arme false. Bărbatul a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis.

În camion au fost găsite mai multe arme și grenade nefuncționale. Șoferul a fost indentificat drept un locuitor al Nisei. Bărbatul ar fi avut 31 de ani și ar fi fost cunoscut poliției pentur delicte minore. Atacatorul nu era în atenția serviciilor de informații, dar era cunoscut poliției pentru infracțiuni precum furturile și violența.

De asemenea, presa locală relatează că în camion ar fi fost găsite documente care îl identifică drept cetățean francez de origine tunisiană, potrivit digi24

Martorii oculari spun că nu și-au dat seama ce se întâmplă la început. După ce s-au auzit țipete și focuri de armă, oamenii au început să-și dea seama că nu este vorba despre un simplu accident. 

„Oamenii au început să țipe”

„Sute sau mii de oameni erau pe Promenade Des Anglais şi aşteptau artificiile de 14 iulie. După ce s-au terminat artificiile, oamenii se plimbau şi se distrau pe promenadă, pe trotuare. Muzica era foarte tare şi oamenii se simţeau bine. Apoi am auzit sunete puternice, oamenii au început să ţipe şi s-au auzit focuri de arme. Toţi au început să fugă în toate direcţiile. Toţi au încercat să se pună la adăpost şi am văzut un camion mare care a trecut pe acolo, a mărturisit Jimmy Ghazal, martor  la tragedia de joi, citat de Digi24.

Unul dintre martori a încercat să vorbească cu șoferul camionului: „L-am văzut şi nu avea control, era agitat, nu controla volanul. Nu am crezut că a făcut-o intenţionat. Credeam că a pierdut controlul, se agita în cabină, am văzut că avea ceva în mână, ca un telefon. Am crezut că va suna la ambulanţă. În secunda următoare am văzut că a scos pistolul. A început să tragă în poliţie. Purta o uniformă albastră, ca poliţiştii sau şoferii”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net