Cea mai frumoasă bilbiotecă din lume este în România!

Ultima actualizare:

    Biblioteca Universității din IașiFoto TuIasi.ro
Biblioteca Universității din IașiFoto TuIasi.ro

Biblioteca Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din București a fost desemnată printre cele mai frumoase biblioteci din lume în urma unui studiu realizat de un cunoscut site web. Aceasta se află în competiție cu alte instituții precum Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză din Rio de Janeiro sau Biblioteca Națională din Praga.

Conform clasamentului realizat de portalul BoredPanda.com, Biblioteca Universității Tehnice din Iași este considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Biblioteca Universității din Iași
Biblioteca Universității din Iași

“Dimensiunea culturală a Universității din Iași - și mă refer aici la universitate în general – a fost o preocupare importantă încă de la fondarea insitutuției. Piatra de temelie a edificului a fost pusă în 1892. Petru Poni, professor la Universitatea din Iași și ministru al Educației, a fost cel care a conceput stilul architectural. El a elaborat proectele preliminare după ce a studiat mai multe universități din Germania, Austria și Elveția”, a declarat Nicolae Seghedin, professor și prorector al Universității din Iași “Gheorghe Asachi”, potrivit TuIasi.ro

Biblioteca Universității din Iași
Biblioteca Universității din Iași

Biblioteca din Iași este un loc de studiu deschis permanent și deține un million de volume. Poate fi vizitată oricând, accesul fiind liber în toate spațiile principale care au făcut-o celebră prin arhitectura impunătoare.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net