Cazul care i-a şocat pe medici! A rămas gravidă în comă, după ce a fost violată

Ultima actualizare:

    Femeia se află în comă de peste un anFoto: Click!
Femeia se află în comă de peste un anFoto: Click!

Un caz incredibil i-a lăsat pe medici cu gura căscată: o tânără care se afla în comă de un an a rămas gravidă după ce a fost abuzată sexual în spital. Fapta nu a fost denunţată de familia femeii din Argentina, care vrea să păstreze identitatea tinerei secretă.

Medicii au descoperit că femeia e gravidă după ce a fost mutată la un alt spital. Pentru că a intrat în contact cu mai mulţi membri ai personalului medical auxiliar, dar şi cu nişte rude, nu se ştie exact cine ar fi putut să o violeze. Familia nu a depus plângere, aşa că poliţia nu va continua ancheta. Totuşi, cei apropiaţi femeii ar suspecta pe un bărbat care vine ocazional să aibă grijă de tânără, potrvit presei din Argentina. 

Datorită faptului că familia nu vrea să dea niciun detaliu privind starea fetei, nu se ştie dacă medicii i-au făcut sau nu avort. 

Mai există doar 50 de astfel de cazuri în ultimul deceniu

Conform vice.com, cazul este unul şocant, chiar şi pentru medici. Potrivit unui profesor de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din New York, Arthur Caplan, astfel de cazuri sunt extrem de rare: 50 în ultimul deceniu.

"O persoană ar putea să rămână în comă, adică au şanse să se trezească, sau pot fi inconştienţi pentru totdeauna, chiar morţi cerebral. În toate cele trei cazuri, poţi să duci sarcina până la termen, dar depinde în ce stadiu eşti. Dacă ai ajuns la 28 de săptămâni, probabil că poţi să faci cezariană. Dar, dacă eşti doar în a doua săptămână, nu cred că s-ar risca spitalele, pentru c-ar putea răni fetusul", a explicat medicul. 

De exemplu, în 2001, când o femeie a intrat în comă în urma unui accident, medicii au aflat că e gravidă în două săptămâni. Ea a dus sarcina până la capăt, chiar dacă nu a ieşit din comă, iar bebeluşul născut pe cale naturală (nu s-a făcut cezaraniană, pentru că e periculos să anestezie unei persoane în comă) a fost perfect sănătos. 

Însă cazul femeii din Argentina e mult mai grav: pentru că femeia e în comă, sarcina e în perciol, iar sănătatea copilului poate fi compromisă. Dar conform lui Caplan, familia ar putea decide să păstreze copilul, tocmai pentru că şi-au pierdut fiica. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net