Avion prăbuşit în Siria! Cel puţin 12 morţi

Ultima actualizare:

    Zona în care a căzut avionul este ocupată de rebeli islamiştiFoto: AP
Zona în care a căzut avionul este ocupată de rebeli islamiştiFoto: AP

Un avion de război s-a prăbuşit în apropierea oraşului Ariha, din Siria, luni (3 august). Din primele informaţii tragedia s-a soldat cu 12 victime şi încă nu se cunoaşte motivul prăbuşirii.

Activiştii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului au spus că aeronava s-a prăbuşit în urma unui raid cu bombe. Ariha a fost una din ultimele zone deţinute din Ildib deţinute de guvera, înainte să fie ocupată de rebeli islamişti, în luna mai a acestui an, potrivit BBC.

Căderea Arihei a lăsat mare parte din provincia Idlib, care se învecinează cu Turcia, pe mâinile rebelilor. Activiştii au spus că alţi zeci de oameni ar fi fost răniţi în urma prăbuşirii avionului.

În Ianuarie, cel puţin 35 de soldaţi au murit în urma unui accident aviatic, tot în provincia Idlib. Presa siriană a dat vina pe vremea rea pentru prăbuşire, însă rebelii Al-Nusa, care au legătură cu organizaţia Al-Qaeda, au spus că au doborât aeronava.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net