Avion prăbuşit în Franţa: Totul despre tragedia aviatică de marţi

Ultima actualizare:
Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"
Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"

150 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion aparţinând companiei germane Germanwings, operatorul low-cost al celor de la Lufthansa, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, între Barcelonnette şi Digne. Click! îţi prezintă tot ce s-a întâmplat până acum de la momentul prăbuşirii.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi șase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette. Aparatul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Avion prăbuşit în Franţa: Video cu locul accidentului

Avion prăbuşit în Franţa: Cel mai grav produs în Europa ultimii şapte ani

Prăbuşirea avionului companiei Germanwings în sud-estul Franţei, soldată cu 150 de morţi, este cel mai grav accidentaviatic produs în ultimii şapte ani în spaţiul Uniunii Europene, unde standardele în materie de trafic aerian sunt printre cele mai înalte din lume.

  • Ultimul accident aerian de amploare produs în spaţiul comunitar fusese în august 2008, când un avion de pasageri al companiei Spanair s-a prăbuşit pe Aeroportul Barajas din Madrid (Spania). Prăbuşirea avionului de tip McDonnell Douglas MD-82 în vara anului 2008 s-a soldat cu 154 de morţi şi 18 răniţi.
  • În februarie 2011, un avion care avea 12 persoane la bord s-a prăbuşit în zona aeroportului irlandez Cork, accidentul soldându-se cu şase morţi.
  • Un alt accident aerian grav a avut loc în Grecia în anul 2005. Un avion al Helios Airways care zbura din Republica Cipru spre Grecia s-a prăbuşit în apropiere de Atena, accidentul soldându-se cu 121 morţi.
  • În iulie 2002, 71 de oameni au murit după ce o aeronavă de pasageri s-a lovit în aer cu un avion cargo, în zona Überlingen din sudul Germaniei.
  • Un avion al companiei Scandinavian Airlines s-a prăbuşit în octombrie 2001 pe aeroportul Linate din Milano (Italia), după coliziunea cu un aparat uşor de tip Cessna. Cele 114 persoane aflate în cele două avioane au murit.
  • În iulie 2000, un avion Concorde al companiei Air France s-a prăbuşit în localitatea franceză Gonesse, provocând moartea a celor 109 persoane aflate la bord şi a patru persoane la sol.

Avion prăbuşit în Franţa: Una dintre cutiile negre ale aparatului a fost găsită

Echipele de intervenţie au plecat spre locul accidentului
Echipele de intervenţie au plecat spre locul accidentului

Anchetatorii francezi au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului companiei Germanwings prăbuşit marţi în sud-estul Franţei, un accident soldat cu moartea celor 150 de pasageri şi membri ai echipajului. Potrivit unor surse citate de Reuters, unul dintre aparatele care au înregistrat parametrii tehnici şi conversaţiile piloţilor avionului Airbus A320 a fost recuperat.

Avion prăbuşit în Franţa: A căzut brusc de la altitudinea de 10.000 de metri

Rămăşiţele avionului sunt împrăştiate pe coastele muntelui
Rămăşiţele avionului sunt împrăştiate pe coastele muntelui

Potrivit informaţiilor preliminare, avionul Airbus A380 a căzut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri. Unele surse declaraseră că piloţii transmiseseră un semnal de alertă, dar informaţia a fost respinsă de autorităţile aeronautice franceze. Resturile avionului sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile suspectează o eroare tehnică.

Avion prăbuşit în Franţa: Căutările victimelor suspendate pe parcursul nopţii

Autorităţile franceze au suspendat, pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic produs în sud-estul Franţei, relatează presa de la Paris. Avionul s-a prăbuşit în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence, în sud-estul Franţei. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Avion prăbuşit în Franţa: Aparatul avea o vechime de 25 de ani


    Aparatul Airbus A320 este un model destul de vechiFoto: Getty Images/ Martin Bureau
Aparatul Airbus A320 este un model destul de vechiFoto: Getty Images/ Martin Bureau

Avionul Airbus A320 care s-a prăbuşit marţi în sudul Franţei, cu 148 de persoane la bord, a fost dat în folosinţă la 29 noiembrie 1990, prin urmare acesta era destul de vechi comparativ cu vârsta medie de nouă ani a flotei Lufthansa. A320 este modelul Airbus cel mai vândut, în peste 5.000 de exemplare, şi tot atâtea comenzi încă neonorate. De la darea sa în funcţiune în 1998, 22 de avioane A320 s-au prăbuşit în întreaga lume. Ultimul era un A320 al AirAsia la începutul anului. Acesta este şi avionul cel mai folosit de companiile low cost.

Avion prăbuşit în Franţa: Nu există supravieţuitori

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Alain Vidalies, a declarat că "nu există nici un supravieţuitor" în urma prăbuşirii unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei. "A fost înregistrat un apel de ajutor la ora 10.47 (11.47, ora României). Acest semnal de ajutor arăta că avionul era la 5.000 de picioare (aproximativ 1.500 de metri) altitudine, într-o situaţie anormală", a mai declarat Alain Vidalies, precizând că prăbuşirea a avut loc "la scurt timp după" acest semnal.

"Condiţiile accidentului sugerează că nu va fi nici un supravieţuior", a declarat anterior preşedintele francez, Francois Hollande, care a anunţat că a fost constituită o celulă de criză.

Avion prăbuşit în Franţa: Doi cunoscuţi cântăreţi de operă decedaţi în accident

Oleg Bryjak şi Maria Radner au decedat marţi în urma accidentului aviatic
Oleg Bryjak şi Maria Radner au decedat marţi în urma accidentului aviatic

Printre cele 150 de victime ale catastrofei aviatice, din sudul Franței, se număra și doi cunoscuți cântăreți de operă germani, Maria Radner și baritonul Oleg Bryjak, care se întorceau, după o ultimă reprezentanție pe scena "Marelui Teatru al Liceului", din Barcelona.

Avion prăbuşit în Franţa: 16 elevi ai unui liceu german au murit

Aparatul Airbus A320 este un model destul de vechi
Aparatul Airbus A320 este un model destul de vechi

Printre cei 150 de oameni care şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii avionului Airbus A 320, aparținând companiei Germanwings, în sudul Franței, în Alpi, în regiunea Digne, se aflau şi 16 elevi germani. Colegii copiilor decedaţi marţi în accidentul aviatic din sud-estul Franţei au aprins câte o lumânare în memoria celor pierduţi în catastrofa aviatică în care a fost implicat zborul Germanwings de la Barcelona către Dusseldorf. Imaginile au emoţionat întreaga lume.

Cele mai grave accidente aviatice din istorie | VIDEO

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net