Atentat în Tunisia: atacul terorist care s-a soldat cu 39 de morți, revendicat de Statul Islamic VIDEO

Ultima actualizare:
Vineri (26 iunie), lumea a fost zguduită de 3 atacuri teroriste. Un atentat în Tunusia, unul în Kuwait și altul în Franța.
Vineri (26 iunie), lumea a fost zguduită de 3 atacuri teroriste. Un atentat în Tunusia, unul în Kuwait și altul în Franța.

Atentat în Tunisia: Organizația extremistă sunnită Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacul terorist din stațiunea Sousse, port la Marea Mediterană, care s-a soldat cu 39 de morți. Persoane înarmate cu puști de asalt Kalașnikov au atacat două hoteluri frecventate de turiști britanici. Atacul a avut loc vineri (26 iunie).

Atentat în Tunisia: ultimul bilanț arată că atacatorii au omorât 39 de oameni. Bărbații au venit deghizați în turiști și au deschis focul la cele doua hoteluri cu mitraliere Kalașnicov ascunse în umbrele.  Organizația extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile pe rețeaua de socializare Twitter și a anunțat că autorul atacului,  Abou Yihya Al-Kairouni, , "şi-a atins ţinta, Hotelul Imperial, în pofida măsurilor de securitate".

Atentat în Tunisia: turiștii au fost împușcați pe șezlonguri

Atentat în Tunisia: printre turiștii uciși se numărăbritanici, germane, polonezi, spanioli și tunisieni. Președintele Tunisiei a declarat că acest atac este un “act criminal oribil”. Turiștii au fost împușcați pe plajă, în timp ce stăteau pe șezlonguri. Unul din hotelurile din apropierea plajei unde a avut loc atacul terorist este Riu Imperial Marhaba. Atentat în Tunisia: turiștii din hoteluri s-au baricadat rapid în camera, la sfatul anagajaților. Oamenii au declarat că bărbații păreau niște simpli turiști. Martorii se contrazic cu privire la numărul de atacatori, dar cel puțin unul din ei a fost ucis de către poliția tunisiană chemată la fața locului.

Atac în Tunisia: în martie au fost ucișii 22 de oameni

Atac în Tunisia; Autoritățile tunisiene au ridicat gradul de alertă teroristă începând din martie, atunci când militanții islamiști au omorât 22 de oameni, într-un atac care a avut loc în capitala Tunis, la muzeul Bardo. Statul Tunisian a atras atenția asupra riscului terorist, având în vedere conflictul military din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanții organizației Sunnite Stat Islamic, conform express.co.uk.

Atac în Tunisia: patru atacuri teroriste în aceeași zi


    Vineri (26 iunie), lumea a fost zguduită de 3 atacuri teroriste. Un atentat în Tunusia, unul în Kuwait și altul în Franța.Foto: Independent.co.uk
Vineri (26 iunie), lumea a fost zguduită de 3 atacuri teroriste. Un atentat în Tunusia, unul în Kuwait și altul în Franța.Foto: Independent.co.uk

Atac în Tunisia: pe lângă atacul terorist care a avut loc la Sousse, vineri (26 iunie), au mai avut loc alte trei atacuri teroriste: în Franța,Kuwait și Somalia. Atentatul din Franța vine la doar 6 luni după atacul terorist de la Charlie Hebdo, care a zguduit întreaga lume. O explozie a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor câtorva, într-o uzină de gaz industrial din Isere, cadavrul unui bărbat decapitat a fost găzit în curtea uzinei Saint-Quentin-Fallavier. Atentatul de la moscheea din Kuwait s-a soldat cu cel puțin 16 morți și a fost revendicat tot de Statul Islamic. Zeci de soldați au fost uciși în Somalia, tot vineri (26 iunie), într-un atac terorist care a avut loc la o bază a forței Uniunii Africane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net