Atentat în Kuweit: 27 de morți și 227 de răniți în atacul terorist revendicat de organizația Stat Islamic VIDEO

Ultima actualizare:

    Atentat în Kuweit: atacul terorist s-a soldat cu 27 de morți și 227 de răniți, conform ultimului bilanț.Foto: AP
Atentat în Kuweit: atacul terorist s-a soldat cu 27 de morți și 227 de răniți, conform ultimului bilanț.Foto: AP

Atentat în Kuweit: explozia unei bombe la o moschee din Capitala Kuweit a ucis 27 de oameni și a rănit alți 227. 2.000 de credincioși se rugau vineri (26 iunie), atunci când terorist s-a sinucis la moschee, în timpul slujbei.

Atentat în Kuweit: Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul terorist de la moschee. Atentatul a avut loc într-una din cele mai ocupate perioade, fiind perioada în care musulmanii își spun rugăciunea de Ramadan. Atacul a avut loc în moscheea șiită Al-Sadiq, situată în capitala Kuweit. Un tânăr s-a aruncat în aer în timp ce musulmanii se rugau, conform CNN. Cea mai mare parte a victimelor este formată din bărbați și băieți care se rugau de Ramadan.

Atentat în Kuweit: primul atac sinucigaș asupra unei moschei șiite

Atentat în Kuweit: atacul sinucigaș de vineri (26 iunie) este primul din istorie, făcut asupra unei moschei șiite, în țara exportatoare de petrol din Golful Arab. Sunniții și șiiți conviețuiesc în Kuweit, fără tensiuni vizibile.  Atentatul anti-șii a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Atentat în Kuweit: Statul Islamic a îndemnat înmulțirea atacurilor teroriste de Ramadan.

Atentat în Kuweit: gruparea teroristă Stat Islamic ( cunoscută drept ISIS/SI n.r) și-a îndemnat susținătorii să înmulțească atacurile teroriste în timpul postului care se ține de Ramada, împotriva musulmanilor sunniți, creștinilor și șiiților.

Atentat în Kuweit: val de atacuri teroriste pe glob

Atentat în Kuweit: pe lângă atentatul de la moschee șiită, vineri (26 iunie), lumea a fost zguduită de alte trei atacuri teroriste: în Tunisia, Franța și Somalia.  Atacul terorist de la uzina de gaz industrial din Saint-Quentin-Fallavier, Isere (Franța) a fost primul care a început valul. Acolo a fost găsit cadavrul unui bărbat decapitat, iar o mașină în care se aflau doi bărbați a intrat în uzina Air Products și au creat o explozie care s-a resimțit în tot orașul. În tunisia, mai mulți atacatori au împușcat 39 de turiști care se aflau la plaja din stațiunea Sousse. În Somalia au fost uciși zeci de soldați, într-un atentat terorist care a avut loc la o bază militară a forței Uniunii Africane. Statul Islamic a revendicat acest atentat în Kuweit și pe cel din Tunisia.

Atentat în Kuweit: Reacția MAE

La scurtă vreme după aflarea primelor informații despre atacul terorist de la moschee, șeful Diplomației Românie, Bogdan Aurescu a public un mesaj pe rețeaua de socializare twitter.

Sunt șocat de atacul de azi, produs asupra moscheei din Kuweit. Condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor”, a scris ministrul român de externe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net