Aşa sunt trataţi răniţii de la «Colectiv» în Belgia. Imagini emoţionante

Ultima actualizare:

    Unul dintre pacienţii români trataţi în BelgiaFoto Mil.be
Unul dintre pacienţii români trataţi în BelgiaFoto Mil.be

Răniţii de la "Colectiv" care au ajuns la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid" de lângă Bruxelles, Belgia, au parte de cel mai bun tratament posibil potrivit medicilor care îi tratează. Impresionaţi de cea mai mare tragedie petrecută în ultimii ani în România, dar şi de numeroasele apeluri la solidaritate din parte rezidenţilor de origine română din Belgia şi ale ambasadei române şi ale autorităţilor din ţara noastră, o echipă medicală a fost prezentă la Bucureşti la două zile după producerea accidentului, de pe data de 30 octombrie, pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va fi transferat.

Răniţii din clubul bucureştean "Colectiv" care au fost transferaţi la Spitalul Militar "Regina Astrid" sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte recuperarea, potrivit medicilor din Belgia, în ciuda arsurilor severe pe care aceştia le-au suferit. În cea mai mare secţie europeană de tratament al arşilor, sunt trataţi în prezent cei 8 pacienţi de origine română. Ei sunt în permanenţă monitorizaţi şi medicii depun eforturi foarte mari.

Imagini explicite! Vă pot afecta emoţional

Starea pacienţilor români din Belgia

Dintre cei 8 pacienţi care au fost transferaţi iniţial, doi sunt încă în stare critică, fiind în comă indusă, unul este în stare gravă, iar restul de 5 sunt în stare mai bună. "Pacienţii români au un nivel ridicat de cunoaştere al limbii engleze, aşa că nu există probleme de comunicare cu aceştia", a declarat Patrick Persoons, şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Militar "Regina Astrid". Pacienţii români prezintă arsuri pe o supafaţă de 20 până la 70% din corp.

Familiile răniţilor locuiesc în spital

Pacienţii au parte de cel mai bun tratament medical posibil
Pacienţii au parte de cel mai bun tratament medical posibil

Statul român susţine financiar tratamentul răniţilor de la "Colectiv", dar şi deplasarea şi cheltuielile familiilor acestora. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Apărării din Belgia, apropiaţii pacienţilor locuiesc în camere de tranzit situate în incinta spitalului pentru a putea fi aproape de cei dragi.

Ce s-a întâmplat pe 30 octombrie la clubul "Colectiv"

Un incendiu devastatator izbucnea pe data de 30 octombrie în jurul orei 22.30 în clubul bucureştean "Colectiv", situat în sectorul 4 al Capitalei, în timpul concertului trupei "Goodbye to Gravity". Până în prezent (17 noiembrie n.r.), 56 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte 52 sunt internate la spitalele bucureştene, 12 fiind în stare critică (comă indusă n.r.) şi 30 de pacienţi au fost transferaţi în clinici din străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net