Alertă teroristă maximă în Bruxelles. Ameninţări "iminente"

Ultima actualizare:

    Soldaţii belgieni se plimbă înarmaţi pe străzile din BruxellesFoto Twitter
Soldaţii belgieni se plimbă înarmaţi pe străzile din BruxellesFoto Twitter

Autorităţile belgiene au ridicat sâmbătă(21 noiembrie) la maxim nivelul alertei teroriste în Regiunea Bruxelles. Aceştia averitizează asupra unei "ameninţări serioase şi iminente care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie".

Ministerul belgian de Interne a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că nivelul alertei teroriste a fost ridicat la nivelul 4 în Regiunea Bruxelles, în timp ce în restul ţării este menţinut nivelul 3. Codul de alertă teroristă maximă (nivel 4 n.r.) este unul foarte grav şi descrie "o ameninţare serioasă şi iminentă care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie", potrivit ABCNEWS.com

Centrul face apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun" şi centrele comerciale foarte frecventate. Populaţia din Bruxelles este încurajată să faciliteze controalele de seecuritate ale forţelor de ordine.

Circulaţia metroului din Bruxelles a fost oprită, iar poliţişti şi soldaţi bine înarmaţi patrulau pe străile capitalei belgiene.

Guvernul a recomandat de asemenea anularea meciurilor de fotbal programate în weekend şi celor 19 localităţi care compun Regiunea Bruxelles să ia în considerare anularea tuturor evenimentelor majore.

Cu toate acestea, lucrurile par să se desfăşoare normal la Bruxelles, unde numeroase autovehicule circulă pe străzi. De asemenea, liga profesionistă de fotbal din Belgia a anunţat că meciurile din acest weekend se vor desfăşura conform programului, în pofida recomandării Guvernului de a le anula.

Atenţionare de călătorie transmisă de Ministerul Afacerilor Externe

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM - Organul belgian de coordonare pentru analiză a ameninţărilor - a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică «o ameninţare serioasă şi iminentă»", se precizeză în atenţionarea de călătorie transmisă de MAE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net