10 cele mai frumoase insule greceşti. Lefkada a devenit una dintre destinaţiile preferate de români

Ultima actualizare:

    Cele mai frumoase insule greceşti. Lefkafa - Plaja Porto Katsikifoto: mapamond.ro
Cele mai frumoase insule greceşti. Lefkafa - Plaja Porto Katsikifoto: mapamond.ro

Grecia are peste 2000 de insule din care doar 170 sunt populate, aşa că alegerea unei destinaţii de vacanţă pe pământ elen este una cât se poate de grea. Click! a făcut un top 10 cele mai frumoase insule greceşti în caz că te-ai decis în această vară să ajungi să faci plajă la Marea Egee sau Marea Ionică.

Grecia este un mozaic de experienţe care îţi umple fiecare clipă de vacanţă cu o experienţă deosebită. Preparate culinare delicioase, cultură şi muzica locală completează tabloul unei vacanţe de vis. Dacă  te-ai hotărât ca vara asta să te relaxezi în Grecia, trebuie să ştii că variante sunt aprope nenumărarte. Poţi alege o staţiune insulară, cu ape cristaline şi peisaje deosebite, dar ce te faci când ai în faţă o multitudine de insule care mai de care mai frumoase? Click! ţi-a pregătit o selecţie cu cele mai frumoase insule greceşti pentru ca vacanţa ta să fie una de neuitat.

Lefkada a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă în rândul românilor. Insula este una dintre cele mai cunoscute din Grecia şi se află în Marea Ionică, foarte aproape de Grecia continentală, aşa că pentru a ajunge aici nu ai nevoie de ferryboat. Trecerea de de partea consitentală pe insulă se face pe un pod mobil. Plajele albe cu nisip fin şi apa cristalină te vor captivă iremediabil. În Lefkada nu trebuie să ratezi plaja Vassiliki care este un adevărat paradis pentru iubitorii de surf, sau Porto Katsiki, aceasta din urmă este renumită pentru peisajul sălbatic şi face parte din top 10 plaje din Grecia. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 2. Santorini

Santorini este o insula superbă, care atrage privirea prin albul imaculat al clădirilor şi prin combinaţia perfectă de mare şi stânci. Cunoscută şi sub denumirea de Thera sau Thira, insula se găseşte în Marea Egee şi este formată în urma unei erupţii vulcanice ce a avut loc în secolul XV înainte de Hristos. Insula nu este foarte mare, însă are o activitate turistică intensă. Capitală Fira este aşezată pe marginea craterului format de vulcan şi este construită doar din clădiri de un alb imaculat, cu străzi înguste, pline de taverne tradiţionale. Ca să ajungi pe insula Santorini, poţi să o faci fie cu avionul, fie cu ferryboat-ul. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 3. Zakynthos

Zakynthos are o istorie bogată. Denumirea să vine de la Zakynthos, fiul lui Dardanos. Este o insula apreciată de toţi turiştii, deoarece prezintă peisaje cu adevărat deosebite, un climat blând şi o apă cu o culoare care îţi taie respiraţia. Cei îndrăgostiţi de natură nu vor uita vacanţa pe această insulă. O mare atracţie a acestei insule este faptul căa fost stăpânită pe rând de macedoneni, români, britanici, veneţieni, francezi, italieni şi turci, ceea ce adună laolaltă o mulţime de culturi şi îi formează o identitate unică. Pentru a ajunge în Zakynthos, poţi să iei avionul sau ferryboat-ul din portul Killini. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 4. Creta

Creta este de departe cea mai cunoscută insula a Greciei, iar acest lucru este datorat mărimii şi a bogăţiei istorice. Insula este o destinaţie perfectă pentru orice turist. Oferă peisaje mirifice, până la o viaţă de noapte perfectă pentru turiştii tineri. Dacă vrei să cunoşti Grecia în profunzime, Creta îţi oferă atât obiective culturale, cât şi posibilitatea de distracţie sau de petrecere a timpului pe o plajă exotică. Accesul în Creta se face cu avionul, pe unul dintre cele trei aeroporturi sau cu ferryboat-ul, care poate fi luat din portul Pireu. 

Cele mai frumoase insule greceşti. Corfu - Plaja Akrotiri
Cele mai frumoase insule greceşti. Corfu - Plaja Akrotiri

Cele mai frumoase insule greceşti: 5. Corfu

Corfu îşi poartă cu mândrie denumirea de „ Insula de smarald” din Marea Ionică. An de an, aici ajung un milion de turişti. Insula reuşeşte să uimească orice vizitator, indiferent de cât de pretenţios este, fiind destinaţia tuturor categoriilor sociale şi tuturor categoriilor de vârstă. Situată la 32 de km distanţă de coasta Greciei, Corfu este posesoarea unor plaje minunate, a unor muzee extrem de atrăgătoare, o mulţime de variante de distracţie şi a unei istorii cât se poate de bogată. Nu doar aceste insule sunt perfecte pentru o vacanţă ideală în Grecia. Rhodos, Naxos, Skiathos, Kos, Mykonos şi alte câteva zeci de insule şi de insuliţe, toate au câte ceva de oferit şi au frumuseţea lor.

Cele mai frumoase insule greceşti: 6. Thassos

Numită şi “Insula de smarald”, Thassos este situată în golful Kavala, în partea nordică a Marii Egee, fiind cea mai apropiată de Grecia continentală (8 km). Este o insula muntoasă, acoperită de păduri dese de pini, brazi, stejari şi platani. Thassos este renumită pentru uleiul de măsline, mierea, vinul şi marmură de un alb imbecabil ce poate fi găsită aici. Pe insula se poate ajunge cu ferryboat-ul din porturile Keramoti şi Kavala. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 7. Rhodos

Insula Rhodos, denumită şi "insula Soarelui" este cea mai mare din grupul de insule Dodecanese, fiind a 4-a insulă grecească că mărime. Pe lângă soare, plaje şi mare, Rhodos abundă înistorie. Dacă ajungi aici nu trebuie să ratezi Valea Fluturilor, satul Triada, anticul oraş Lalyssos (Lalissos), ruinele templelor lui Atena şi Zeus, ruinele oraşului Dorian, Kalithea cu băile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki şi Rodini. Accesul pe insula se face uşor, cu avionul, Aeroportul Internaţional Rhodos se află la aproximativ 16 km decapitală Rhodos, sau cu ferryboat-ul. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 8. Mykonos

Insula Cyclada este considerată una din destinaţiile de top ale lumii, înţelegând prin asta preţuri destul de mari, hoteluri şi restaurante pretenţioase. Frumuseţea naturală din zonă, apele cristaline mărginite de plaje cu nisip alb, tumultoasă viaţă de noapte şi multitudinea sporturilor acvatice garantează succesul turistic al insulei. Din atracţiile Mykonos-ului fac parte şi morile de vânt şi pelicanul Pero, mascotă insulei. În vestul insulei, la doar doi km se află insula Delos, declarată muzeu naţional în întregime, aflată în juristictia Mykonos-ului. Insula poate fi accesată cu ajutorul ferryboat-ului, din porturile Pireu şi Rafina.

Cele mai frumoase insule greceşti: 9. Skiathos

Skiathos face parte din grupul de Insule Sporade alături de Skopelos, Alonissos şi încă câteva insule mici, nelocuite. Numele înseamnă “Umbră lui Athos”, iar capitală o are în oraşul cu acelaşi nume. Pe insula puteţi vizită casă scriitorului Alexander Papadiamantis, Castrul -fosta capitală fortificată, construită în sec. XIV, vechiul port şi câteva mănăstiri ortodoxe. Se poate ajunge aici cu avionul, pe Skiathos Island Naţional Airport, sau cu ferryboat-ul. 

Cele mai frumoase insule greceşti: 10. Kos

Kos este una dintre insulele din arhipelagul Cycladelor, a treia că mărime, după Rhodos şi Karpathos. Insula mai e numită şi “Insula lui Hipocrate”, părintele medicinei.Capitală insulei este Kos, un oraş în care construcţiile moderne se amestecă cu rămăşiţe istorice din perioade diferite. La intrarea în portul capitalei se află Neratzia Castle, castelul cavalerilor ioaniţi, construit în sec. XIV. Lângă castel tronează un arbore imens, cu un diametru de peste 10 metri, care potrivit legendelor a fost plantat de Hipocrate cu 2400 de ani în urmă. La aproximativ 10 km de capitală se poate vizită Agios Fokas, un izvor de apă termală fierbinte care se amestecă cu apă de mare şi formează un lac superb. Aeroportul Internaţional “Hipocrate” este principalul punct de acces pe insula, dar se poate ajunge aici şi cu ferryboat-ul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net