Încă 5 zile şi intrăm în Anul Apocalipsei

Ultima actualizare:

Calendarul mayaş, creat în urmă cu 4.000 de ani, s-a dovedit unul dintre cele mai exacte din istorie. El se încheie însă, în mod misterios, în 2012, iar mulţi cred că asta anunţă Apocalipsa.

Arheologii au găsit, de-a lungul timpului o serie de calendare mayaşe inscripţionate, în mai multe locuri din Mexic şi Guatemala.

Toate însă, se opresc în mod inexplicabil în 2012. Însă la Coba, la 172 de kilometri de Cancun, mai există un detaliu interesant: data este urmată de cuvântul maya, şcare înseamnă "sfârşit".

Savanţii din diverse domenii au respins totuşi ideea unei catastrofe globale, capabilă să distrugă planeta sau civilizaţia umană. Don Alfredo Gonzales, un cercetător care studiază de o viaţă vechile civilizaţii mexicane, nu crede că profeţia mayaşa se referă la sfârşitul lumii, ci poate la o nouă aliniere a planetelor.

Pe de altă parte, milioane de oameni se pregătesc de călătorii odată cu cu Sfârşitul Lumii. Guvernul mexican se aşteaptă la cel puţin 52 de milioane de turişti care vor vizita cele cinci regiuni care fac parte din aşa-zisa lume Maya, Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco şi Campeche, în următoarele 12 luni.

21 decembrie ziua Sfârşitului?

Data de 21 decembrie 2012 marchează sfârşitul ciclului actual al calendarului solar Maya. Anul acesta va fi ultimul dintr-un ciclu de 5125 de ani - începând din 3114 î.Hr. - şi, în conformitate cu dovezile găsite în inscripţiile maiaşe, aceasta ar însemna o schimbare de epocă pentru umanitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net