O femeie din Norvegia, trimisă la închisoare în Dubai pentru că a fost violată

Ultima actualizare:

Marte Deborah Dalelv a fost condamnată la 16 luni de închisoare pentru că a făcut sex în afara căsătoriei după ce a fost violată de un coleg de muncă în luna martie.

Femeia de 24 de ani din Norvegia susţine că oamenii legii au întrebat-o dacă e sigură că a fost viol: "Sigur nu ai sunat doar pentru că nu ţi-a plăcut?".

Autorităţile i-au luat paşaportul şi Marte a fost condamnată pentru că a întreţinut relaţii sexuale în afara legii, pentru declaraţie falsă şi consum ilegal de alcool.

Presupusul ei violator a primit cu trei luni mai puţin decât ea.

Marte a povetit că atacul a avut loc după ce fusese la un bar cu câţiva colegi şi prieteni.

Unul dintre colegii ei a dus-o până în camera ei de hotel, pentru că Marte nu voia să meargă singură prin clădire după ce consumase alcool. Marte şi-a dat seama că nu se aflau în camera ei, dar a intrat pentru că nu voia să îi deranjeze pe cei din camerele alăturate.

În momentul în care poliţia a intrebat-o dacă e sigură că pur şi simplu nu i-a plăcut, femeia a ştiut că nu o să fie crezută. Apoi a fost arestată fără nicio explicaţie şi ţinută într-o celulă pentru patru zile.

A reuşit, într-un final, să îşi contacteze părinţii şi să îi roage să vorbească cu ambasada norvegiană.

Marte a primit un an şi patru luni de închisoare, dar cum Norvegia nu are un tratat de extrădare încheiat cu Dubai, nu se ştie care este viitorul femeii.

Legea din Emiratele Arabe spune că violatorii sunt condamnaţi doar dacă îşi recunosc fapta sau patru adulţi musulmani sunt martori la crimă.

Mai mult, sexul în afara căsătoriei e complet ilegal şi un cuplu necăsătorit care se ţine de mână în public poate ajunge la închisoare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net