VIDEO Imagini spectaculoase! Cum arată autostradă care merge 100 de kilometri peste ocean

Ultima actualizare:

    Autostrada are 205 km lungimefoto: visitusa.org.uk
Autostrada are 205 km lungimefoto: visitusa.org.uk

Dacă vrei să vezi ceva spectaculos, trebuie să vizitezi Florida, unde vei găsi Overseas Highway (Austrada peste mări), de peste 200 de kilometri, care leagă insuslele din arhipelagul Florida Keys de continent.

Autostrada este o porţiune a şoselei U.S. Route 1, care traversează SUA, de la nord la sud, de la graniţa cu Canada din Fort Kent, Maine, până la cel mai sudic punct al ţării, Key West, Florida.

Ultima secţiune a autostrăzi trece prin arhipelag, din insulă în insulă. Nu numai că străbate 42 de poduri, dar se află aproapte toată deasupra oceanului, oferind o privelişte cu totul ieşită din comun.

Overseas Highway, care poate fi parcursă în patru ore, se află în rândul celor mai frumoase drumuri din Statele Unite, All-American Roads. Distinţia, primită în 2009, se acordă drumurilor care îndeplinesc unul dintre cele şase criterii obligatorii: să fie importante din punct de vedere arheologic, cultural, istoric, natural, recreaţional, sau al peisajului.

Construcţia autostrăzi a început în 1935, după ce un uragan a distrus o mare parte a căilor ferate. Incapabil să refacă acele proţiuni, oficialii au decis să prelungească U.S. Route 1. Vechile poduri peste care trecea calea ferată au fost folosite şi, deşi au fost înlocuite cu alte structuri între timp, ele încă pot fi observate mergând în paralele cu cele moderne.

La presiunea Marinei americane, care desfăşura numeroase operaţiuni în zonă, şoseaua a fost finalizată şi inaugurată rapid. Până în 1954, şoferii care doreau să traverseze drumul trebuiau să plătească o taxă de un dolar pentru autovehicul şi câte 25 de cenţi pentru fiecare pasager.

Întreaga autostradă a fost reabilitată la începutul anilor '80, când 38 dintre poduri au fost înlocuite. Printre acestea s-a aflat şi Seven Mile Bridge, unul dintre cele mai lungi din lume, la momentul construcţiei.

Noua structură este puţin mai scurtă decât cea originală şi apare în numeroase producţii cinematografice, printre care Licencse To Kill - Permis pentru crimă, 2 Fast 2 Furios - Mai furios, mai iute, ori Mission Impossible III - Misiune imposibilă 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net