Un tren lovit de trăsnet a căzut de pe un pod, în China - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel puţin 16 oameni au murit şi 89 au fost răniţi sâmbătă, după ce un tren de mare viteză a căzut de pe un pod în China, informează New York Times.

UPDATE 03:00 AFP a anunţat că numărul pesoanelor care au decedat în urma coliziunii celor două trenuri a crescut la 33. Echipele sosite la faţa locului au mai găsit şi 200 de răniţi.

Accidentul a avut loc în apropiere de oraşul Wenzhou. Din primele informaţii, se pare că trenul staţiona după ce a fost lovit de un trăsnet care i-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, relatează agenţia oficială de presă chineză, Xinhua.

simeon stalpnicul png

Se pare că trăsnetul a afectat şi semnalele luminoase de urgenţă, trenul care staţiona fiind lovit din spate de un al doilea tren. Şase vagoane au deraiat, cel puţin două dintre acestea căzând de pe pod, de la o înălţime de aproximativ 15 metri.

simeon stalpnicul png

Acest accident reprezintă o lovitură serioasă pentru sistemul de căi ferate de mare viteză din China.

simeon stalpnicul png

Această ţară a investit, în ultimii ani, peste 100 de miliarde de dolari pentru a crea cea mai modernă şi rapidă cale ferată din lume. În urmă cu doar câteva săptămâni, premierul chinez Wen Jiabao a inaugurat o nouă linie de cale ferată pentru trenuri de mare viteză, în valoare de 33 de miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net