Românii din străinătate cer prelungirea programului de vot în secţiile din afara ţării

Ultima actualizare:

    La Londra, oamenii au așteptat ore în șir la coadă pentru a vota (foto: Tommy Tomescu)
La Londra, oamenii au așteptat ore în șir la coadă pentru a vota (foto: Tommy Tomescu)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa solicită BEC să prelungească programul secţiilor de vot din străinătate, în urma faptului că mulţi cetăţeni nu vor putea vota până la ora 21.00, când se închid urnele, relatează Mediafax. De asemnea, Partidul Europenilor din Marea Britanie cere oamenilor să rămână la secţii.

Potrivit unui comunicat, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE), solicită „Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot, atât cât este necesar, în secţiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în aşa fel încât toţi cei care doresc să îşi exercite dreptul de a vota să o poată face”.

FADERE precizează că, în pofida faptului că a cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secţiilor de vot în diaspora, acesta „nu a ţinut cont” de solicitare, astfel că „în toate secţiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat şi mulţi români au renunţat să mai voteze”.

La rândul său, Partidul Europenilor din Marea Britanie cere tuturor românilor din diaspora „să rămână la secţiile de votare şi să vină în continuare, deşi perioada de aşteptare este de 3-4 ore”.

„Trebuie să rămânem în acelaşi număr mare în faţa secţiilor din diaspora şi să nu acceptăm închiderea secţiilor, în semn de protest. Nu trebuie să acceptăm această umilinţă perpetuă a membrilor diasporei cu aceleaşi drepturi depline civile şi constituţionale”, a declarat Tommy Tomescu, liderul formaţiunii.

La numeroase secţii de vot din străinătate s-au format cozi uriaşe, românii exprimându-şi nemulţumirea că trebuie să aştepte mai multe ore pentru a putea vota.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net