L-au «reparat» la imprimantă

Ultima actualizare:

    I-au refăcut oasele zdrobite
I-au refăcut oasele zdrobite

Mai ceva ca în filmele SF! Faţa cu oasele zdrobite a lui Stephen Power a fost reconstruită cu ajutorul unor plăcuţe de titan printate 3D. În viitor, imprimantele vor printa oase cu totul!

Stephen Power, de 29 de ani, din Ţara Galilor, este primul bărbat din lume care a avut şansa de a-şi vedea recent faţa reconstituită perfect aşa cum era înaintea unui tragic accident. Şi asta datorită unei tehnologii revoluţionare. Bărbatul avea oasele de la un obraz zdrobite, nasul şi maxilarul superior fracturate în urma unui groaznic accident de motocicletă petrecut în 2012.

A petrecut luni de zile prin spitale, rănile s-au vindecat, dar rămăsese cu faţa sluţită. Abia acum, după ce chirurgul Adrian Sugar, de la Spitalul Morriston din Swansea, l-a operat din nou, arată ca înainte de accident. Medicul i-a reconstruit craniul cu ajutorul unor plăcuţe de titan printate de o imprimantă 3D.

"M-am născut a doua oară. Acum nu mai îmi este ruşine să ies din casă. Nu-mi mai amintesc accidentul. Ştiu doar că m-am trezit cu faţa zdrobită. Nu mai puteam să mă privesc în oglindă. Nu mi-am imaginat vreodată că o să-mi pot recăpăta aspectul de dinainte de nenorocire", spune fericit Power. Întreaga operaţie a durat opt ore. Pentru reconstruirea craniului s-a folosit o imprimantă 3D, adică o maşină, comandată de computer, care creează obiecte tridimensionale din plastic sau metal.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net