Un medic american susţine că poate readuce morţii la viaţă printr-o tehnică nouă

Ultima actualizare:

Medicul, care s-a pregătit în Londra, susţine că şi actorul James Gandolfini, celebru pentru rolul său din serialul "Soprano" ar fi putut supravieţui, dacă ar fi suferit atacul de cord în New York, nu în Roma.

"Dacă ar fi murit aici, cred că ar fi fost acum în viaţă. L-am fi răcit şi i-am fi pompat oxigen în ţesuturi, pentru ca acestea să nu moară. Clinic mort, ar fi putut fi îngrijit de un cardiolog, care să îi facă o angiogramă, să îi găsească cheagul şi să îl elimine şi să îi pună un stent. Apoi i-am fi repornit inima", a exlicat doctorul Parnia.

Medicul a scris chiar şi o carte, "Eraring Death", în care explică pe larg procedura, dar şi limitele ei. "Bineînţeles că nu putem salva pe toată lumea şi, de cele mai multe ori, cei care fac infarct au alte probleme grave. Un atac de cord e tratabil. Pierderea sângelui, la fel. Un carncer în stadiu terminal nu e, cum nu sunt tratabile nici infecţiile rezistente la orice tratament, În aceste cazuri, chiar dacă am reporni inima, s-ar opri din nou şi din nou."

"Mesajul meu principal e următorul: moartea, aşa cum o percepem în 2013, este reversibilă."

Tehnica pentru care pledează medicul Sam Parnia nu este criogenia, adică îngheţarea trupului după moarte, ci răcirea lui, pentru a conserva neuronii cât mai bine, în timp ce nivelul de oxigen din sânge este menţinut artificial. Astfel se câştigă timp pentru a rezolva cauza decesului şi repornirea inimii.

"Este posibil ca peste 20 de ani să fim capabili să inviem persoane decedate şi în urmă cu 24 de ore", susţine medicul.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net