A născut la 57 de ani, dar acum vrea limită de vârstă pentru femeile care vor să devină mame

Ultima actualizare:

În urmă cu patru ani, o fostă profesoară din Anglia, Susan Tollefsen, a devenit cea mai vârstnică britanică ce dădea naştere unui copil. Acum, la vârsta de 61 de ani, ea susţine că fiica ei este cel mai bun lucru din viaţa ei, însă existenţa i-a fost zdruncinată de decizia de a fi mamă la o astfel de vârstă.

Sarcina şi venirea pe lume a micuţei Freya, i-a bulversat viaţa atât ei cât şi partenerului de viaţă, cu 11 ani mai tânăr decât ea.

"Încă de la început a fost ca un şoc, iar şocurile nu sunt ceva prea bun pentru persoanele în vârstă", a precizat femeia, conform Daily Mail.

Acum, englezoaica are 61 de ani, s-a despărţit de tatăl fetiţei şi îşi asumă criticile care i se aduceau pentru că voia să devină mamă.

"Fata mea este fără îndoială cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţa mea şi nu am niciun regret. Analizând însă ulterior, mi-am dat seama că cei care mă criticau pentru că voiam să devin mamă la o vârstă mai înaintată, aveau dreptate", a declarat Tollefsen.

Fosta profesoară crede că ar trebui impusă o limită de vârstă pentru femeile britanice care îşi doresc să rămână însărcinate.

"Mă simt extraordinar de emoţionată şi de fericită de fiecare dată când îmi privesc fata, însă în acelaşi timp sunt foarte tristă când realizez că timpul meu se scurge prea repede. Dacă aş putea schimba ceva, aş vrea să fiu mai tânără pentru a o putea vedea pe Freya crescând, căsătorindu-se şi având copii", a argumentat ea pentru aceeaşi sursă.

Şi românii se pot lăuda la acest capitol, în 2006, o profesoară pe nume Adriana Iliescu devenea cea mai vârstnică mamă din lume, la aproape 67 de ani.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net