UPDATE Cel puţin trei morţi, după naufragiul unui vas de croazieră în Mediterana! Printre pasageri erau şi români VIDEO

Ultima actualizare:

    Costa Concordia
Costa Concordia

O navă de croazieră italiană cu 4.200 de persoane la bord a naufragiat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apele Mării Mediterane, producând decesul a cel puţin opt oameni şi rănirea altor 15, potrivit CNN.

UPDATE 13.30:

Aproximativ zece  români se aflau pe vasul de croazieră, însă aceştia sunt în siguranţă la acest moment. Românii au fost printre primii care au fost salvaţi de pe nava scufundată, după cum au declarat pentru Adevărul reprezentanţii Flumen Viaggi International, agenţia prin care a fost achiziţionată croaziera. Patru dintre români sunt din Arad, din datele deţinute de agenţie.

Aceştia au mai spus că familiile celor care se aflau în croazieră au încercat să îi contacteze pentru a afla informaţii şi au precizat că pasagerii români nu au mai putut să îşi ia telefoanele de pe vas înainte de a fi debarcaţi. Unul singur a avut un astfel de aparat, însă bateria i s-a descărcat şi nu a putut contacta familiile.

De asemenea, agenţia a mai spus că va pune la dispoziţia familiilor din România un număr de urgenţă la care să poată oferi informaţii despre pasagerii români.

Românii au putut fi salvaţi cu uşurinţă pentru că s-au supus protocolului şi nu au intrat în panică. Pasagerii decedaţi de alte naţionalităţi se pare că au sărit în mare înainte de intervenţia salvatorilor.

La bordul navei Costa Concordia se aflau aproxiamtiv 3.200 de pasageri dintre care 1.000 de pasageri italieni, 500 de germani şi 160 de francezi, iar restul de alte naţionalităţi, şi 1.000 de persoane care aparţin echipajului.

Incidetul a avut loc la ora cinei, vineri seara, când nava de croazieră a lovit un banc de nisip din apropierea insulei intaliene Giglio, de pe coasta de vest a Italiei.

Evacuarea nu s-a terminat încă, peste 300 de persoane aşteaptă să fie evacuate de pe vasul Costa Concordia. Operaţiunea este destul de complicată din cauza înclinării vasului. Unii pasageri au "fugit" cu bărcile, alţii au fost preluaţi de elicoptere, însă alţii au preferat să înoate.

"Pasagerii luau cina în momentul în care s-a auzit o izbitură foarte puternică, s-a luat luminia, toate tacâmurile au căzut pe podea şi ni s-a spus că vasul a suferit câteva probleme electrice", a povestit unul dintre pasageri potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

Nava de croazieră de 290 de metri lungime a început să ia apă şi să se încline la 20 de grade. "Atunci a apărut apelul de urgenţă care a ordonat abandonul vasului", a povestit un steward de pe Costa Concordia.

Costa Concordia cu peste 4.200 de persoane la bord plecase din Savone într-o croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, cu escale prevăzute la Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Majorca, Barcelona, Marsilia şi înapoi la Savona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net