Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii va fi dezvăluit în scurt timp!

Ultima actualizare:

Construită în jurul anului 2.560 i.Hr., Piramida lui Keops a fost timp de mai mult de 4.000 de ani cea mai înalta construcţie din lume (timp de 43 de secole - până la ridicarea Turnului Eiffel, in 1889). Cele patru canale înguste din interiorul piramidei de peste 4.500 de ani au stârnit curiozitatea arheologilor încă de când au fost descoperite, în 1872. Canalele au o lăţime de doar 20 de centimetri, ceea ce face imposibilă explorarea umană. Mulţi experţi sunt de părere că acestea au fost construite pentru ca spiritul faraonului să poată ieşi din piramidă.

O companie britanică a explorat deja anumite zone ale piramidei, realizând primele imagini din spatele "porţilor închise" cu ajutorul unui robot în miniatură, în formă de şarpe. Operaţiunile au fost însă suspendate din cauza violenţelor din Egipt.

"Sunt foarte încrezător că vom finaliza munca în 2012. Aşteptăm permisiunea de a ne întoarce în interiorul piramidei. Până atunci, lucrăm la îmbunătăţirea robotului", a declarat Shaun Whitehead, şeful expediţiei.

Aceasta nu este pentru prima dată când roboţii sunt folosiţi pentru a pătrunde în interiorul piramidei. În 1993 un robot a descoperit o mică uşă ce avea elemente metalice, stârnind speculaţii conform cărora părţile metalice ar fi reprezentat chei sau mânere pentru uşi. În 2002 un alt robot a filmat o mică încăpere blocată de o piatră, după ce a reuşit să găurească un alt bloc de piatră.

Piramida lui Keops - numita şi "Marea Piramida din Giza (Gizeh)", este una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice. Deşi este cea mai veche minune, aceasta piramidă egipteană este singura minune care s-a păstrat până in prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net