Cum a minţit "victima" lui Dominique Strauss-Kahn

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Femeia care îl acuză de viol pe fostul şef al FMI a minţit în mai mult rânduri, dar cel mai important, ea a omis să precizeze în decalaraţiile "sub jurământ" că a făcut curăţenie în altă cameră înainte de denunţa tentativa de viol. 

Presupusa victimă a fostului şef al FMI, camerista Nafissatou Dialloo (32 de ani), originară din Guineea,  a oferit "o descriere eronată" a agresiunii sexuale suferite şi a omis să precizeze că a făcut curat în altă cameră înainte de a suna la poliţie, după cum a dezvăluit vineri procurorul de caz.

"Reclamanta a recunoscut de atunci că descrierea sa a fost eronată şi că, după incidentul din camera 2806 a făcut curăţenie în camera vecină, apoi s-a întors în camera (lui Dominique Strauss-Kahn) înainte de a raporta incidentul superiorului său", se arată în comunicatul emis de biroul procurorului Cyrus Vance.

Pe durata anchetei, tânăra a povestit de "mai multe ori" că după ce a fost agresată, s-a refugiat pe culoarul de la etajul 28 al hotelului, unde se afla camera lui Strauss-Kahn şi a aşteptat ca presupusul său agresor să iasă din cameră pentru a mărturisi tentativa de viol superiorului său, ajuns la etaj la scurt timp după presupusa agresiune.

simeon stalpnicul png

Magistratul a precizat că "în timpul anchetei, reclamanta i-a minţit pe asistenţii procurorului în legătură cu mai multe alte subiecte cum ar fi trecutul său, circumstanţele prezentate şi relaţiile personale".

Dintre acestea, publicaţia "New York Times" a relatat, de curând, că victima avea relaţii cu infractori, implicaţi în afaceri cu droguri şi spălare de bani, informaţia fiind, acum, confirmată şi de surse din procuratură. Potrivit acestor surse, camerista ar fi vorbit la telefon cu o zi înaintea presupusului viol de la hotelul Sofitel, cu un bărbat aflat în închisoare despre beneficiile pe care le-ar putea obţine dacă l-ar acuza pe şeful FMI. Şi surpriză, convorbirea femeii a fost înregistrată.

Partenerul ei de discuţie este după gratii pentru posesie de marijuana şi se numără printre persoanele care au vărsat în ultimii doi ani sume importante de bani în contul cameristei. Anchetatorii au mai descoperit şi că femeia plătea sute de dolari lunar pentru facturi la cinci companii telefonice, deşi ea susţine că are un singur abonament telefonic. În plus, femeia a scris neadevăruri şi în cererea de azil, în care spunea că a fost violată în ţara natală, Guineea. Tot ea a admis că afirmaţia pe care a făcut-o este o minciună.

Strauss-Kahn, eliberat

În cadrul unei scurte audieri-surpriză de zece minute la tribunalul din Manhattan, procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecătorului să îi ridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, în urma dezvăluirilor care au decredibilizat-o pe reclamantă. Justiţia newyorkeză l-a eliberat pe propria răspundere pe Dominique Strauss-Kahn, afirmând însă că cercetarea lui pentru agresiuni sexuale va continua. Cauţiunea în valoare de şase milioane de dolari i-a fost restituită acuzatului, care nu şi-a recuperat însă paşaportul, păstrat de justiţia americană. O audiere ulterioară este fixată pentru 18 iulie.

Înainte de a se afla identitatea presupuei victime, o televiziune thailandeză a făcut o reconstituire a tentativei de viol invocate

Procurorii consideră că povestea cameristei pe care ar fi agresat-o Strauss-Kahn nu este credibilă

Bossul FMI dă 3 milioane € să-şi cumpere iertarea

Conspiraţie mondială: Şeful FMI, arestat pentru că a aflat cea mai mare fragilitate a SUA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net