Îşi ţine averea de 5 miliarde € în frigider

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trăieşte ca în paradis în Salvador de Bahia, Brazilia, cu frigiderul burduşit de bancnote. Austriacul Werner Rydl, în vârstă de 55 de ani, are 5 miliarde de euro puşi la rece şi sfidează lumea.

A ars teancuri de bancnote în valoare de 145.000 de euro, cât două apartamente în centrul Bucureştiului, pe o plajă braziliană, provocând mânie în ţara natală, unde nu a plătit impozite în valoare de 116, 3 milioane de euro pentru 186 de firme de import-export.

Miliardarul Werner Rydl e considerat cel mai mare evazionist din Austria şi inamicul numărul 1 al statului. Practic, s-a dovedit oficial că nu a plătit impozite între 1991 şi 1995. Justiţia nu a reuşit să afle valoarea exactă a averii sale, dar el însuşi a recunoscut că ar avea 5 miliarde de euro, neplătind taxe la stat timp de 20 de ani. A ars teancurile de bani pe plajă în semn de protest faţă de sistemul de impozite şi taxe din Austria.

simeon stalpnicul png

Când judecătorii l-au întrebat la proces unde sunt banii de impozite, el le-a spus că „dorm liniştiţi pe fundul Atlanticului". În 1995, miliardarul a fugit din Austria de frica autorităţilor, în America de Sud. S-a însurat cu o braziliancă un an mai târziu, pentru a obţine cetăţenia, căci între Austria şi Brazilia nu există nici un tratat de extrădare din motive fiscale. În 2002, austriecii reuşiseră să obţină în instanţă dreptul de a i se ridica cetăţenia braziliană şi a fost arestat pe aeroportul din capitala, Brasilia, în 2005.

La Viena, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru înşelăciune şi la 3 ani pentru evaziune fiscală. Procurorii au demonstrat că, prin firmele sale fantomă, cu sediul în Austria, vindea în ţări din America de Sud produse false cu preţuri mult mai mari decât le cumpăra. A înşelat un fost partener de afaceri cu 2,6 milioane de euro. Rydl a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru înşelarea unui partener de afaceri cu 2,6 milioane de euro şi la 3 ani pentru evaziune fiscală.

În 2010, a ars teancuri de bani pe plajă, în Brazilia

simeon stalpnicul png

A făcut recurs şi şi-a lăsat avocaţii să continue procesul. El a fost reţinut pe perioada procesului în Austria timp de aproape 6 ani, dar între timp a luptat cât a putut să fie adoptat de un brazilian pentru a obţine din nou cetăţenia braziliană. A renunţat totodată şi la cetăţenia austriacă. În prezent, Rydl duce o viaţă liniştită legănându-se în hamac şi frecventând cele mai scumpe restaurante din Brazilia. Nu face închisoare pentru neplata taxelor în ţara natală, fiindcă are avocaţi care tărăgănează procesele.

«Inventatorul comerţului fără TVA»

Werner Rydl este fiul lui Wilhelm şi al Ernei Rydl, care lucrau într-o mică întreprindere familială ce producea vopseluri şi ambalaje în Pottstown, Austria. A absolvit şcoala elementară în Vösendorf, din apropiere de Viena, şi şcoala secundară din Maria Enzersdorf. Apoi a studiat la Institutul de cercetare pentru industria chimică Rosensteingasse din Viena.

Rydl a creat o reţea internaţională de societăţi de import-export în anii 1990. În 1995 s-a instalat într-un sat de pescari pe coasta braziliană, în apropiere de Recife. Presa austriacă i-a dat mai multe denumiri în acest timp: „Robin Hood fiscal", „inamicul public numărul 1", „inventatorul comerţului fără TVA".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net