ISIS anunţă decapitarea unui ostatic japonez

Ultima actualizare:

    Kenji Goto Jogo (stânga) împreună cu cel care a fost executat, Haruna YukawaFoto Youtube
Kenji Goto Jogo (stânga) împreună cu cel care a fost executat, Haruna YukawaFoto Youtube

Grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria a prezentat o înregistrare video în care anunţă decapitarea unui ostatic nipon, după expirarea unui ultimatum privind plata unei răscumpărări, relatează Institutul SITE, care supraveghează site-uri fundamentaliste.

Ostaticul executat prin decapitare este Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate, potrivit Institutului SITE, cu sediul în Statele Unite. Organizaţia teroristă sunnită a prezentat o înregistrare video cu celălalt ostatic, corespondentul de război Kenji Goto, care pledează pentru salvarea sa şi pentru eliberarea unei presupuse teroriste arestată în Iordania. În înregistrare, Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executat, ţinând în mână o imagine în care cadavrul ostaticului apare decapitat.

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, deoarece acesta nu a plătit răscumpărarea de 200 de milioane de dolari. Ostaticul rămas în viaţă susţine că grupul terorist nu mai vrea nicio răscumpărare, cerând însă eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzată că, în calitatea de membră a organizaţiei Al-Qaida în Irak, a încercat să se arunce în aer într-un hotel din Iordania în anul 2005. "Este foarte simplu. Eliberaţi-o pe Sajida şi voi fi eliberat", afirmă ostaticul Kenji Goto, citat de mediafax.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net