Nu o să crezi! Medicii fac transplant de... fecale!

Ultima actualizare:

    Nu o să crezi! Medicii fac transplant de... fecale!
Nu o să crezi! Medicii fac transplant de... fecale!

A trecut doar un an de când a fost publicat primul test clinic în care erau studiate utilizările medicale ale fecalelor umane în cazul unor boli periculoase. Iată că acum s-a deschis, în scopuri medicale, o bancă de… fecale.

Vă mărturisesc că am ezitat foarte mult înainte de a scrie acest text. Oricât aș încerca să adopt o atitudine științifică, neutră, indiferentă față de fecale, subiectul îmi pare cel puțin straniu și, parcă, demn numai de publicațiile tabloide. Totuși, datele din ultimele zile mă obligă să abordez acest subiect.

estul despre care vă vorbeam mai devreme a implicat participarea a 43 de subiecți care sufereau de infecții cu Clostridium difficile (C. difficile), care provoacă o diaree periculoasă pentru viața umană. În fiecare an aceste infecții sunt responsabile de circa 14.000 de decese. În cadrul testului clinic, grupul de control a primit numai antibiotice, tratamentul uzual în asemnea situații. Grupul de test a primit antibiotice, împreună cu un lichid obținut din materii fecale filtrate, care era administrat, prin intermediul unui tub, direct în duoden.

Rezultatele clinice au arătat că rezultatele pozitive erau de două ori mai des întâlnite în cazul celui de-al doilea grup. Studii nonradomizate, la care au participat sute de persoane, au arătat că pacienții care sufereau de infecții grave cu C. difficile s-au vindecat în proporție de 90%, atunci când li s-a aplicat cea de-a doua procedură, cea care implica administrarea unui filtrat de materii fecale.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE EFECTELE BENEFICE ALE TRANSPLANTULUI DE FECALE PE ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net