Un francez cere în instanţă să-i fie anulat botezul

Ultima actualizare:

Deşi a fost crescut într-o comunitate în care religia juca un rol important, Rene LeBouvier a început să se îndepărteze de credinţele rudelor sale. Mai ales că, în anii '70, el a petrecut o perioadă în compania altor liber-cugetători, fapt care i-a schimbat considerabil convingerile. Într-o atare situaţie, el a considerat că ar fi corect să ceară diocezei de care aparţinea să îl excludă din rândurile credincioşilor.

În anul 2000, el a cerut să fie "dez-botezat", însă fără nici un rezultat. Evenimentele petrecute în următorul deceniu, marcat de o mulţime de scandaluri de pedofilie implicând membri ai clerului, l-au făcut un adversar şi mai înverşunat al Bisericii. Pensionarul a cerut din nou parohului să-l şteargă din registrul botezurilor, însă din nou a primit un răspuns negativ.

De data aceasta, LeBouvier, acum în vârstă de 71 de ani, a decis să solicite acest lucru în instanţă, dat fiind că legislaţia franceză permite ca membrii să părăsească o organizaţie atunci când consideră că aceasta nu-i mai reprezintă. Deşi prima dintre instanţe i-a dat o sentinţă favorabilă, dioceza a făcut recurs.

Deşi şi înainte de cererea lui LeBouvier au mai existat cazuri în care a fost cerută anularea botezului, el este primul care încearcă să tranşeze disputa la tribunal. Potrivit Le Monde, nu mai puţin de 1.000 de francezi solicită anual excluderea formală din rândurile enoriaşilor, în timp ce în Belgia se înregistrează 2.000 de astfel de cereri pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net