FOTO Descoperirea care i-a uimit pe cercetători! Ce au găsit pe fundul unui lac din Turcia

Ultima actualizare:

    Au fost descoperite rămăşiţele unei biserici
Au fost descoperite rămăşiţele unei biserici

Ruinele unui vechi lăcaş de cult bizantin au fost descoperite la aproximativ 20 de metri de ţărm, în lacul din Iznik din apropierea oraşului Bursa.

“Am găsit rămăşiţele unei biserici. Are plan de bazilică şi trei nave”, declara Mustafa Sahin, profesor de arheologie la Universitatea Uludag din Bursa, conform turismistoric.ro.

Fundaţia bisericii zace sub o apă de adâncime medie undeva la 1,5 metri. Sahin mai adaugă ca ruinele amintesc de Hagia Sophia din Iznik, fiind posibila o datare din secolul al V-lea p.Hr.

Structura a fost descoperită în timpul unor fotografieri aeriene a oraşului, în vederea realizării unui inventar de artefacte istorice şi culturale. După eveniment, universitatea a informat directorii de la Muzeul Iznik, precum şi Ministerul Culturii si Turismului, solicitând protejarea sitului.

Profesorul Sahin a mai adăugat că există multă piatră brută în sit, ceea ce arată că structura s-a prăbuşit în urma unor cutremure. Primele observaţii indică faptul că structura s-a prăbuşit chiar în timpul unui cataclism şi partea sa dinspre coastă s-a scufundat. Bazilica nu a mai fost reconstruită ulterior, potrivit aceleiaşi surse citate mai sus.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net