FOTO Atac taliban asupra unei şcoli din Pakistan. 132 de copii, ucişi de talibani

Ultima actualizare:

    Teroriştii au atacat o tabără de muncitoriFoto: AP
Teroriştii au atacat o tabără de muncitoriFoto: AP

Un comando rebel taliban a atacat marţi dimineaţa o şcoală pentru copii de militari de la Peshawar, cel mai important oraş din nord-vestul Pakistanului, omorând în jur de 100 de oameni, au anunţat autorităţile.

UPDATE 141 de persoane au fost ucise. 132 erau copii, iar nouă profesori. Majoritatea elevilor au fost împuşcaţi în cap, iar unele profesoare arse de vii, în timp ce copiii au fost forţaţi să se uite. 

UPDATE 11.58: O sută pe persoane au fost ucise, dintre care 84 de copii, conform dailymail.co.uk. Se pare că elevii au vârste între 5 şi 14 ani, majoritatea copii ai militarilor pakstanezi. 

Confruntările între armată şi atacatori continuau la ora prânzului, potrivit mediafax.ro.

Majoritatea elevilor sunt copii unor oficiali militari pakistanezi şi au între 5 şi 14 ani
Majoritatea elevilor sunt copii unor oficiali militari pakistanezi şi au între 5 şi 14 ani

"L-am declanşat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această şcoală", a declarat Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din ţară.

"Au avut loc schimburi de tiruri la şcoala publică a armatei din Peshawar. Trupele au încercuit zona şi-i caută pe atacatorii rebeli", a declarat pentru AFP un oficial militar local. "Mulţi elevi şi profesori au fost evacuaţi", a adăugat el, fără să precizeze despre câte persoane este vorba.

"Cinci sau şase persoane au intrat în şcoală, înarmate şi purtând uniforme militare. Doi elevi au fost răniţi de focuri de armă", a precizat o sursă din şcoală.

"Am trimis şase oameni pentru acest atac, inclusiv lunetişti şi kamikaze", a confirmat pentru AFP Khurasani.

"Acest atac este un răspuns la ofensiva Zarb-e-Azab, la valul de asasinate comise în rândul talibanilor şi la hărţuirea rudelor lor", a adăugat purtătorul de cuvânt TTP.

Un elev rănit e dus pe braţe de voluntari. Conform altor copii, toţi studenţii au fost răniţi în schimbul de focuri
Un elev rănit e dus pe braţe de voluntari. Conform altor copii, toţi studenţii au fost răniţi în schimbul de focuri

"Ei au primit ordin să tragă asupra tuturor elevilor adulţi, dar să ierte copiii, chiar dacă sunt ai (şefului armatei) generalul Raheel Sharif sau ai (premierului) Nawaz Sharif", a continuat purtătorul de cuvânt taliban.

UPDATE 10.32: Cel puţin un soldat pakistanez a fost ucis în schimbul de focuri cu talibanii, potrivit adevarul.ro.

Armata a intervenit rapid, iar schimburi de focuri aveau loc marţi dimineaţa în această instituţie, în care se aflau în jur de 500 de elevi, conform mediafax.ro.

Asaltul a fost revendicat de Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din ţară, ca răzbunare faţă de ofensiva militară în curs împotriva sa, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar, a declarat pentru AFP Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al insurgenţilor.

Câteva sute de talibani au fost ucişi în ultimele zile într-o operaţiune demarată de armata pakistaneză în regiunea North Waziristan.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net