Două femei au inventat blugii antiviol! Se vând în ţara cu agresiuni sexuale pe bandă rulantă

Ultima actualizare:

    Diksha Pathak,  de 21 de ani, şi  Anjali Srivastava,  de 23 de ani,  speră să le  salveze  pe tinerele  din India de  abuzurile  sexuale
Diksha Pathak, de 21 de ani, şi Anjali Srivastava, de 23 de ani, speră să le salveze pe tinerele din India de abuzurile sexuale

Două tinere modiste au conceput pantalonii care sună la poliţie dacă purtătoarea lor e agresată.

Pentru că la fiecare 22 de minute, o indiancă e violată, tinerele modiste Diksha Pathak şi Anjali Srivastava au inventat blugii antiviol. Pantalonii nu numai că rezistă atacului violent, dar cheamă şi poliţia.

Diksha Pathak, de 21 de ani şi Anjali Srivastava, de 23, din oraşul indian Varanasi, s-au săturat să citească în presa naţională ştiri legate de viol în grup şi de tinere marcate pe viaţă de obsedaţi sexual.

După ce iniţial s-au gândit să inventeze o pereche de blugi care să-i administreze un şoc electric de 20.000 de volţi atacatorului, fetele au abandonat ideea. Au comandat un material extrem de rezistent, de doc, din SUA şi s-au pus pe treabă.

Ajutate de prietenul uneia dintre ele, au montat în cusătura pantalonilor un dispozitiv de urmărire prin GPS, cu baterii, care are o autonomie de funcţionare 3 luni. În momentul în care purtătoarea pantalonilor este agresată, este suficient să fie întrerupt un singur contact al dispozitivului pentru ca un semnal SOS să fie emis către cea mai apropiată secţie de poliţie. Pantalonii au fost testaţi cu succes în câteva oraşe indiene, iar intervenţia forţelor de ordine a fost promptă.

Pantalonii costă 25 de lire sterline (137 de lei) şi au fost scoşi la vânzare doar în India. În plus, autorităţile vor să subvenţioneze aceste haine în cadrul unui program amplu de combatere a violenţei sexuale asupra femeilor.

Cum funcţionează

Blugii de culoare roşie au prins în cusătură un dispozitiv de urmărire GPS. În momentul în care purtătoarea pantalonilor e bruscată, unul dintre contactele aparatului se întrerupe. Astfel se declanşează alarma către cea mai apropiată secţie de poliţie. Intervenţia forţelor de ordine se face în mai puţin de 5 -10 minute. Materialul rezistent, de doc, face imposibilă tăierea blugilor cu lama.

Click! Spune

Statisticile pentru anul 2013 realizate de organizaţiile internaţionale sunt îngrijorătoare:

- 15% din tinerele de până în 18 ani au fost agresate sexual

- 8% din fetele de până la 14 ani au fost victimele abuzurilor sexuale domestice

- 20% din liceencele americane au făcut sex fără să fie de acord cu ce li se întâmpla- La fiecare 60 de minute, la nivel mondial 28 de femei sunt violate.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net