Ce se mănâncă de Crăciun pe insulele exotice din Caraibe

Ultima actualizare:

    Chiar dacă e cald şi nu e zăpadă, pe insulele exotice se aşteaptă Crăciunul cu aceeaşi emoţie
Chiar dacă e cald şi nu e zăpadă, pe insulele exotice se aşteaptă Crăciunul cu aceeaşi emoţie

Chiar dacă zăpada nu apare niciodată pe insulele exotice şi însorite din Caraibe, iar renii lui Moş Crăciun circulă greu pe nisip, asta nu înseamnă că acolo Crăciunul nu are farmecul lui. Se celebrează cu bucurie, fast şi mese îmbeşugate, cu preparate puţin diferite, ce-i drept.

Jamaica. Pe ţărmurile însorite ale Jamaicăi, locuitorii se bucură de preparate foarte variate. De Crăciun şi la ocazii speciale, jamaicanii prepară oxtail, un preparat ce are la bază carnea slabă, extrasă din coada de vită - o adevarată sursă de proteine, potasiu şi alte minerale.

Oxtail, mâncare jamaicană
Oxtail, mâncare jamaicană

Delicioasa tocană oxtail este servită împreună cu tradiţionala garnitură de orez şi fasole roşie şi cu coco bread, pâinea locală cu lapte de cocos. La desert, jamaicanii savurează cu plăcere rum cake, o prăjitură pufoasă însiropată cu rom autentic, aflăm de la Cristina Norocel, reprezentantul jamalfood.ro, primul serviciu de delivery cu mâncare jamaicană din România.

Bahamas. În acest grup de insule paradiziace, locuitorii se răsfaţă cu preparate inedite. Vedeta mesei de Crăciun este curcanul umplut cu un mix de legume şi banane verzi (plantains), ce cresc în zona Caraibilor. Curcanul este servit alături de un sos specific dulce-acrişor, Bahamian sour orange-cranberry sauce, şi de garnituri precum cartofi, orezu sau bame.

În Barbados, porcul la cuptor este nelipsit de la masa de Crăciun. Garnitura clasică este orezul cu boabe de mazăre, iar băutura tradiţională este sorrel. De asemenea, locuitorii insulei consumă de sărbători şi Jug Jug, un preparat pe bază carne de porc şi carne de vită, inspirat dintr-o veche reţetă scoţiană. Ca desert principal, în Barbados se găteşte “great cake”, folosind fructe confiate (stafide, curmale, prune), mirodenii (scorţişoară, nucşoară) şi lichior.

Jug Jug, un preparat pe bază de carne de porc şi de vită
Jug Jug, un preparat pe bază de carne de porc şi de vită

Honduras. Masa de Crăciun poate începe cu baleadas, o gustare tradiţională din tortilla, fasole şi caşcaval. Tot cu tortilla se prepară şi pupasas, ce include diverse sortimente de brânză, carne, legume şi lime. În plus, locuitorii insulei servesc banana verzi (plantains) la cuptor.

Badeadas este gustarea tradiţională în Honduras
Badeadas este gustarea tradiţională în Honduras

Locuitorii din Puerto Rico consumă de Crăciun o mare varietate de preparate, de la creveţi şi cod cu salsa până la pernil asado, spată de porc la cuptor cu sos dulce-picant. Băutura festivă este coquito, din rom şi cocos. Ca desert, portoricanii servesc tarte de zmeură sau prăjitură cu ananas şi rom.

Coquito este o delicioasă băutură cu rom şi cocos
Coquito este o delicioasă băutură cu rom şi cocos
image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net