Vrei să ştii cât mai ai de trăit? Iată testul!

Ultima actualizare:

Testul măsoară dimensiunea telomerilor - capetele cromozomilor - care reprezintă unul dintre cei mai precişi indicatori ai ratei de îmbătrânire, scrie Daily Mail.

Cromozomii sunt structurile care înmagazinează întreg materialul genetic din celulele umane. Telomerii reprezintă structurile de protecţie de la capătul fiecărui cromozom, iar cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât şansele la o viaţă lungă sunt mai mari.

Telomerii protejează ADN-ul împotriva uzurii şi rupturii. Din momentul în care suntem concepuţi, aceştia încep să se scurteze. Începând cu vârsta mijlocie, telomerii sunt atât de scurţi încât nu mai pot proteja ADN-ul. Acesta este motivul pentru care pielea începe să se lase, iar sistemul imunitar devine fragil. Există şi riscul apariţiei diabetului sau a bolilor de inimă.

Centrul care realizează acest test se numeşte Life Length şi are sediul în Madrid. Unul dintre fondatorii companiei este medicul Maria Blasco, directorul Centrului Naţional de Cercetare a Cancerului din Spania.

Medicul pretinde că metoda folosită este extrem de precisă şi poate determina procentul telomerilor scurţi din organismul unui om, care sunt periculoşi pentru sănătate.

Taxa de testare este de 500 de euro, la care se adaugă costul transportului sângelui către laboratorul din Spania. Până în prezent, Life Lenght a funcţionat la scară mică: doar 500 de persoane se află în baza de date a laboratorului, însă popularitatea acestuia creşte, astfel încât o persoană care vrea să îşi facă testul va trebui să aştepte până la toamnă.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net