Ameninţată cu armata de către Putin, Ucraina a cerut ajutorul ONU să scape de Rusia

Ultima actualizare:

    Tânărul Artem Korniyenko a cerut în faţa casei Albe din Washington intervenţia SUA în cazul în care Rusia a efectua o incursiune armată în Ucraina (Foto: Reuters)
Tânărul Artem Korniyenko a cerut în faţa casei Albe din Washington intervenţia SUA în cazul în care Rusia a efectua o incursiune armată în Ucraina (Foto: Reuters)

Ucraina a cerut, sâmbătă, Consiliului de Securitate al ONU să oprească "agresiunea" Rusiei în Crimeea şi a acuzat Moscova, în cadrul unei reuniuni de urgenţă, la New York, că a încălcat Carta Naţiunilor Unite, relatează AFP.

"Îndemnăm Consiliul de Securitate să facă tot ce stă în puterea sa pentru a opri agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina. Mai există încă o şansă", a declarat ambasadorul ucrainean la ONU.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la "normalizarea" situaţiei.

"Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", a comunicat Kremlinul.

Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Consiliului Federaţiei declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei.

"Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea", a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească "pacea şi calmul" în această provincie prorusă.

Tot sâmbătă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

În acest context, preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a plasat armata în stare de alertă şi a sporit măsurile de securitate la obiectivele strategice, inclusiv la centralele nucleare.

La rândul său, Polonia a solicitat sâmbătă seară convocarea de urgenţă a Consiliului Nord-Atlantic, motivând că se simte ameninţată de o eventuală intervenţie a Rusiei în Ucraina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
autostrada moldovei a7 jpg
moschee mensa musa jpg
image png
traian basescu
scoala de politie campina absolvire jpeg
istanbul pixabay jpg
rusalii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net