Şi-a regăsit familia după 25 de ani, cu ajutorul Google Earth

Ultima actualizare:

În 1986, Saroo Brierley a adormit în trenul cu care călătorea, trezindu-se abia după 14 ore, în Calcutta. Cum nu ştia nici să scrie, nici să citească, i-a fost imposibil să regăsească drumul spre casă. Nici măcar numele localităţii natale nu-l putea spune. A trăit o vreme cerşind pe străzi, apoi a fost adoptat de o familie din Tasmania.

După un sfert de secol, a "revenit" în India, cu ajutorul Google Earth. Mai ales că programul amintit îi permitea să străbată distanţa de aproape 10.000 de kilometri din doar câteva click-uri de mouse. "M-am simţit ca Superman. Poţi să «fotografiezi» mental locurile şi să te întrebi dacă recunoşti ceva", a povestit Saroo, citat de The Sun.

"Am înmulţit timpul parcurs cu trenul, aproape 14 ore, cu viteza cu care circulă garniturile în India şi am obţinut distanţa - circa 1.200 de kilometri", a explicat el. Ştiind unde ar trebui să caute, Saroo a dat până la urmă peste orăşelul Khandwa. Când a mărit imaginea, a început să recunoască meleagurile natale, inclusiv cascada unde mergea la joacă pe vremuri.

Călătoria în mica localitate indiană a început dezamăgitor: casa unde copilărise era goală. Însă, întrebând din om în om, a reuşit să îşi găsească mama: "Ultima dată când o văzusem, era o femeie frumoasă, de 34 de ani, uitasem că şi peste ea au trecut anii. Dar am recunoscut-o şi am putut să-i spun din nou «mamă»", îşi aminteşte Saroo.

"Cred că era la fel de şocată ca şi mine: îi era greu să înţeleagă că fiul pierdut a reapărut după 25 de ani, ca o fantomă". Femeia continuase însă să spere că îşi va revedea băiatul, mai ales că un prezicător o asigurase că acesta trăieşte şi va veni într-o zi să o caute. Chiar dacă Saroo a decis să rămână alături de familia adoptivă, el i-a jurat celei care i-a dat viaţă că o va vizita cât de des va fi posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net